Historisk förlust för U21: "Bra att det kom innan EM"

U21-EM

Sveriges U21-landslag mötte Serbien i en träningslandskamp inför sommarens EM-slutspel.
Det slutade i en historisk förlust - det här lagets första nederlag någonsin.
- Det var väl bra att det kom nu innan EM, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

Sverige drabbades av ett bakslag tidigt i matchen. Isak Ssewankambo, som gjorde comeback i U21-landslaget efter en tid av skadeproblem och lite speltid, skadade sig redan i den tionde minuten och var tvungen att bytas ut.

Inför matchen var just Ssewankambo i fokus på Svenska Fotbollförbundets hemsida.

- Jag hoppas göra det bra i mitt klubblag och vara frisk och stark tills mästerskapet börjar så jag kan vara med, sa bland annat huvudpersonen själv till svenskfotboll.se.

I den 28:e minuten tog sedan Serbien ledningen, efter att ha dominerat matchinledningen. Sveriges målvakt Tim Erlandsson, som just nu är utlånad till AFC Eskilstuna från Nottingham Forest, halkade när han skulle ta emot en boll i straffområdet och gav då bort bollen till en serb som enkelt kunde skjuta in 1-0.

Tio minuter innan pausvilan satte Serbien 2-0. Ett skott från dålig vinkel letade sig in under Tim Erlandsson.

Sverige lyckades aldrig spräcka Serbiens nolla och matchen slutade 2-0. Det var det här svenska U21-landslagets första förlust någonsin. De hade inför matchen spelat 15 raka matcher utan förlust.

- Det har varit en skön ovana att inte vara bekant med det. Men det ska väl komma någon gång kanske och det var väl bra att det kom nu innan EM, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Sveriges startelva: Tim Erlandsson - Isak Ssewankambo, Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson, Pa Konate - Simon Tibbling, Alexander Fransson, Kristoffer Olsson, Muamer Tanković - Carlos Strandberg, Gustav Engvall

Avbytare: Pontus Dahlberg - Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Adam Lundqvist, Melker Hallberg, David Moberg Karlsson, Kerim Mrabti, Pawel Cibicki, Jordan Larsson

Ej med: Oscar Linnér, Amin Affane, Joel Asoro

Publicerad 2017-03-24 kl 23:53