Sverige besegrade Liechtenstein - är nu klara för minst playoff

Sverige (herr)

Sverige är klara för minst playoff i EM-kvalet. Detta efter seger mot Liechtenstein, samtidigt som Montenegro förlorade mot Österrike.

Efter tjugo minuters spel så bröt sig Marcus Berg igenom i straffområdet och sköt in 1-0 till Sverige. Ett mål som kom logiskt då det blågula landslaget legat på offensivt.

Med fem minuter kvar av den första halvleken så fick Sverige straff efter att Zlatan Ibrahimovic fällts precis innanför straffområdet. PSG-anfallaren tog själv hand om bollen från elva meter men brände straffsparken.

Tio minuter in i den andra halvleken fick Zlatan till slut göra mål ändå. Efter en rad fina parader av Liechtensteins målvakt, lyckades han inte hålla siffrorna nere längre. 2-0 var ett faktum efter att Zlatan bombat in bollen då han fick yta inne i straffområdet.

Med en halvtimme kvar att spela så bytte Erik Hamrén in John Guidetti, något som fick de svenska supportrarna på plats att jubla.

Det blev inga fler mål i matchen och i och med 2-0-segern så är nu Sverige klara för minst en tredjeplats i gruppen och en playoff-plats.

Sverige: Andreas Isaksson - Mikael Lustig, Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Martin Olsson - Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Kim Källström, Erkan Zengin - Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg.

Liechtenstein: Jehle - Rechsteiner, Frick, Wieser, Oehri - Christen, Buchel, Polverino, Buchel, Burgmeier - Kuhne

Se Sveriges mål i sportsändningen i spelaren ovanför.