Svensk seger mot Serbien - efter Carlgrens storspel

Sverige

Sveriges U21-landslag vann träningsmatchen mot Serbien med 1-0. Mikael Ishak gjorde Sveriges mål.

Som en del i uppladdningen inför EM i sommar mötte Sverige Serbien borta i kväll. I en tajt match, där målvakten Patrik Carlgren stod för några riktigt vassa räddningar, blev Mikael Ishak stor matchvinnare med sitt mål i den första halvleken.

Ishak utnyttjade försvarsslarv och kunde runda målvakten.

Se Mikael Ishaks mål i spelaren ovan.

Så var matchen:

Serbien inledde klart bäst och tog ett rejält grepp om matchbilden. De skapade också en jättechans efter en kvart men det svenska försvaret kom precis emellan och avstyrde chansen.

Efter 22 minuters spel gjorde Patrik Carlgren en jätteräddning när en serbisk frispark styrdes. AIK-målvakten gjorde en riktigt fin benparad.

I den 30:e minuten skapade Sverige sin första chans när Hrgota spelade in till Tibbling i straffområdet, men mittfältaren fick ingen träff alls på bollen.

1-0 till Sverige. I den 34 minuten tog Sverige ledningen genom anfallaren Mikael Ishak som snodde bollen av Serbiens mittback och sedan kunde runda målvakten och rulla in bollen i mål. Ett resultat som stod sig till pausvilan.

Inledningen av den andra halvleken innehöll inte några direkt farliga målchanser. I den 75:e minuten fick Sverige en dubbelchans, först sköt Mikael Ishak stenhårt i stolpen och returen studsade ut till inhopparen Viktor Claesson. Men Elfsborgsmittfältaren fick inte till någon träff alls och bollen gick högt över.

Med bara några minuter kvar att spela stod målvakt Carlgren för ytterligare en jätteräddning när Serbien var på väg att kvittera. Det blev sista kvitteringschansen, Sverige vann med 1-0 efter mål av Mikael Ishak.

Efter en sen ändring, där Sam Larsson utgår och Simon Tibbling kommer in.

Sveriges startelva: Carlgren - Johansson, Holmén, Baffo, Augustinsson - Khalili, Lewicki, Hiljemark, Tibbling - Ishak, Hrgota.

Publicerad 2015-03-27 kl 20:11