Avspark om:  

Rosengård - Wolfsburg, TV4 Sport & fotbollskanalen.se

Landslaget blir himmelsblågult: "Vi är stolta"

Två Malmöspelare ut – men de ersätts av klubbkompisar. Januariturnén får en riktig himmelsblågul prägel.
- Ett gott betyg för oss, säger sportchefen Per Ågren.

FAKTA: MFF-spelarna i Blågult

Med till Qatar:
Erik Friberg
Pontus Jansson
Jimmy Durmaz
Johan Dahlin
Simon Thern
Jiloan Hamad,

Återbud:
Mathias Ranegie
Ivo Pekalski

Den årliga vinterturnén kickar snart igång i Qatar men förbundskapten Erik Hamrén tvingas till ett par omläggningar i den ursprungliga truppen. Mathias Ranegie och Ivo Pekalski lämnar återbud och ersätts av kollegorna i MFF, Simon Thern och Erik Friberg.

- Jag har inte pratat med Mathias och vet inte mer än att personliga skäl ligger bakom hans beslut. För Ivos del rör det sig om en säkerhetsåtgärd. Han opererades ju i slutet av november och vill vara helt frisk och läkt när vår försäsong drar igång, säger MFF:s Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Det är han inte nu?
- Jo, rehabiliteringen har gått bra, helt enligt förväntan. Däremot är Ivo lite öm i foten, därför vill han inte riskera någonting genom att spela träningsmatcher, med tanke på att uppbyggnaden för resten av året är så viktig. Ett i och för sig svårt ställningstagande – men klokt av honom.

Ivo Pekalskis landslagssituation kan beskrivas som något speciell, inte minst eftersom både Polen och Sverige ryckt i honom från varsitt håll. Det här var samlingen som slutgiltigt skulle få tyst på spekulationerna.

- Klart att det är speciellt att tacka nej, men jag tror inte att han upplever det mer än någon annan spelare. Det får han svara på själv i så fall, säger Per Ågren.

Vad säger du om duon som nu kallas in?
- Det är såklart jättepositivt, ett kvitto för Thern och Friberg på deras status som duktiga fotbollsspelare. Vi har tyckt så hela tiden och nu uppmärksammas de av Erik och Mackan också. Ser man på det ur klubbsynvinkel kan man konstatera att åtta spelare, totalt sett, kommer från Malmö FF i det här sammanhanget. Vi är väldigt stolta.

Vad säger det om er verksamhet?
- Ett gott betyg, minst sagt. Men man ska ju påpeka att vi inte kan ta äran för Thern och Friberg rakt igenom, för de är ju nyförvärv som just kommit hit från andra föreningar, säger Per Ågren.

+ Textstorlek
Publicerad 2012-01-12, kl 11.56
Hammarby - Brann
Lördag 28 mars kl 13:55
Landskamp: Belgien - Sverige
Lördag 28 mars kl 13:55
Superlive: P19 Belgien - Sverige
Lördag 28 mars kl 13:55
Rosengård - Wolfsburg
Lördag 28 mars kl 14:40
AIK - IFK Norrköping
Lördag 28 mars kl 14:55