Nya U21 krossade Norge

Sverige

Det nya U21-landslaget följde upp 4-0-segern mot Ryssland med en ny kross. Denna gång besegrades Norge med hela 6-0
-Vi gjorde en väldigt glädjande insats ikväll, killarna jobbade hårt, säger tillförordnade förbundskaptenen Jens Gustafsson till SvFF:s hemsida.

Det nya U21-landslaget, som utgörs av spelare födda 1994 eller tidigare, kom efter 4-0-vinsten mot Ryssland med ett gott självförtroende till matchen mot Norge.

AIK:s Sam Lundholm öppnade målskyttet redan i den elfte minuten. Efter ytterligare två mål innan pausvilan signerade David Moberg Karlsson (FC Nordsjälland) och ännut ett av Lundholm var matchen avgjord.

Det nya, tillika det unga, U21-landslaget visade sedan i den andra halvleken att det finns en stor bredd att tillgå. Vad annat kan sägas om att målen fortsatte att trilla in bakom den norska målvakten trots att förbundskapten Jens Gustafsson genomförde åtta byten i den andra halvleken.

Sveriges sista tre mål gjordes av Kerim Mrabti, Carl Johansson och Jesper Karlström vilket fastställde slutresultatet till 6-0.

- Tio gjorda mål framåt på två matcher ska inte förringas. Vi gjorde det betydligt bättre även offensivt i matchen mot Norge där vi hittde och såg fler lösningar. Det är många duktiga spelare i det här laget, men återigen vill jag lyfta hur enormt de arbetar för varandra, säger Gustafsson till SvFF:s hemsida.

Publicerad 2015-03-31 kl 23:28