SPELARBETYG: Claesson bäst i svenska laget

Men tappade och föll med 1-2 mot Elfenbenskusten.
Här är Fotbollskanalens betyg där Victor Claesson var bäste svensk.

Ingen.

Viktor Claesson
Bäste svensk. Bra prestation vid 1-0 när han ryckte sig loss i straffområdet och blev fri innan bollen hamnade i mål. Visade bra fysik och var även bra med bollen.

Linus Wahlqvist
Olycklig när han i sista sekunden innan halvtid försökte rensa men sköt bollen på en motståndare och in i eget mål. Förutom det var han lagets bäste försvarare. Låg rätt och var bra med bollen.

Kristoffer Olsson
(UT 74) Bra genombrott i den första halvleken där han var nära att bli fri men stoppades fult. Bra passningsspelare som gärna tittade framåt. Tröttnade i den andra halvleken och tappade lite.

Sebastian Andersson
Började matchen väldigt bra och var en av de bästa på planen under de första 25 minuterna. Men försvann sedan och blev anonym. Vann en hel del bollar och spelade enkelt. Var inne framför mål och störde vid Sveriges 1-0.

Peter Abrahamsson
Var kylig när han fick bollen på fötterna och ville rulla ut till medspelare i stället för att slå långt. Kan inte lastas för något av målen.

Nicklas Bärkroth
(UT 62) Svarade för en del pigga saker i den första halvleken och vågade hålla i bollen och utmana. Men blandade och gav lite för mycket. Var sista svenska spelaren på bollen innan 1-0-målet. Stark tvåa.

Oscar Lewicki
(UT 74) Väldigt bra kämpainsats. Sprang mycket, gick in för fullt i dueller och vann en del boll. Men sämre med bollen och slog bland annat en riktigt dålig passning in i mitten i början, rakt till en motståndare, som ställde hela laget.

Per Frick
(UT 62) Är vanligtvis bra i duellspelet men hade det ändå tufft mot ett fysiskt och bra Elfenbenskusten.  Fick inte så mycket att jobba på och var ganska osynlig.

Joakim Nilsson
(IN 46) Kom in i halvtid och fick en tung start när han i början av den andra halvleken inte hängde med innan 1-2-målet. Spelade upp sig och vann framför allt en del dueller.

Alexander Isak
(IN 62) Fick komma in efter 62 minuter i ett svårt läge där laget knappt hade bollen och fick fokusera på försvarsspel.

David Moberg Karlsson
(IN 62) Bra i offensiven, sämre i defensiven. Tog för sig framåt och var kvick, men hjälpte inte Salomonsson så mycket.

Franz Brorsson
Bra kampspelare och visade fin vilja och vann en del dueller, men inte lika bra med bollen och kunde ha haft bättre position vid både 1-1 och 1-2. Svag tvåa men klarar sig på grund av att han är orutinerad och att det var mot ett vasst motstånd.

Pa Konate
(UT 45) Hade det svårt i både defensiven och i offensiven. Var inte riktigt vän med bollen. Fick vara själv en del då Claesson gärna drog sig in i banan.

Emil Salomonsson
Hade ibland svårt att hänga med på sin kant och hamnade på efterkälken vid 1-1-målet. Blev överspelad några gånger och trots att motståndet var vasst så är Salomonsson ganska erfaren och kunde ha avstyrt en del av chanserna. Fick inte visa upp sin fina offensiv. Svag tvåa.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Joel Allansson (IN 74), Saman Ghoddos (IN 74).

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-01-08 kl 16:35