SPELARBETYG: Isaksson i topp och två spelare får underkänt

Sverige

PODGORICA. Sverige fick bara en poäng mot Montenegro efter 1-1 (0-1). En match svenskarna borde vunnit men en sen straff gav kvitteringen.

Andreas Isaksson

Nära att ta straffen som betydde 1-1 men han får inte till det på bollarna från elva meter. Annars stark och stod för mästerlig parad på Basas nick efter hörna. Ovanligt mycket boll med fötterna och han ger ett lugnare intryck även om kvaliteten varierar.

Mikael Lustig

UT 46. En av planens bästa spelare under första halvleken som drog baksidan i låret i slutskedet och fick kliva av. Innan dess agerade han resolut bakåt, låg alltid rätt och klev in distinkt i duellerna. Följde även med framåt och såg till ett ge alternativ.

Andreas Granqvist

Skällde på allt och alla när det brast i det svenska försvarsspelet. Har axlat Mellberg-rollen och skällde även när hans miss gav upphov till farlighet. Samtidigt har han höjt sitt spel under hösten och agerar med stor pondus. Briljant glidtackling räddade Sverige när Jovetic var fri.

Kim Källström

Stod för en delikatess när han hittade Zlatan med precis boll och i efterspelet blev det svenskt 1-0. Var stark första halvtimmen men precis som resten av lagkamraterna mattades han och om inte domaren varit skotte hade han haft minst ett gult kort redan i första halvlek. Hans passningar när han får tid är världsklass, som den crossen som friställde Durmaz. Vann många dueller.

Zlatan Ibrahimovic

Hade bara spelat 30 minuter på sju veckor, men låg ändå bakom de flesta chanserna mot Montenegro. Gjorde det viktiga 1-0-målet. Var nära att öka på ledningen i den första halvleken, men blev avvinkad för offside efter en bra prestation av Ekdal. Hade även en bra chans i den andra halvleken när han drog en frispark i stolpen.

2

Mikael Antonsson

Inte lika tydligt aggressiv som Granqvist men sköter mittbacksjobbet bakåt på ett bra och kyligare sätt och ser till att stå rätt och vinna dueller. Emellanåt är det oroligt när han försöker spela bollen väl avancerat men totalt sett ser det solitt ut, och han ligger lågt offensivt.

Albin Ekdal

Gjorde ett bra jobb på mittfältet och fick ta ett defensivt ansvar när Erik Hamrén valde en offensiv uppställning. Blandade och gav i duellspelet. Missade dock en jättechans direkt efter 1-1-målet och där borde han ha avgjort matchen. Hade även ett mål inne men det blev bortdömt efter att Isaac Kiese Thelin ruffade.

Jimmy Durmaz

Efter ett par bra landskamper tog Durmaz ett rejält steg tillbaka. Gjorde en svag match och spelade oftast för svårt. Kanske har han påverkats av petningarna i klubblaget Olympiakos? Dock vassare när han klev upp i banan när Sebastian Larsson kom in, och hade ett fint läge efter Källström-cross.

Emil Forsberg

UT 63. Gjorde en helt okej match och framför allt var arbetsinsatsen bra. Bra genombrott längs kanten i den första halvleken och serverade Zlatan Ibrahimovic som var nära att göra mål. Hade behövt addera lite till för att kliva i betyg.

Oscar Wendt

IN 46. Kom in direkt i den andra halvleken efter att Mikael Lustig tvingades utgå. Och som tidigare hade han en tuff landskamp med flera tveksamma ingripanden. I den 79:e minuten drog han ner en motståndare vilket gjorde att Montenegro satte 1-1 på straff. Svag tvåa.

1

Pierre Bengtsson

En säkerhetsrisk och hade man inte vetat att han var vänsterback så hade man trott att han tvingats byta från sin högerplats i de senaste landskamperna och spela på ovan plats. Dåliga passningar. Osäker i positionsspelet. Förlorade dueller. Svag offensivt. Blev inte mycket bättre när han tog Lustigs plats efter paus.

Erkan Zengin

UT 85. Var pigg mot Liechtenstein och Österrike men inte alls lika bra mot Montenegro. Det gick lite för långsamt och nästan varje gång han hade bollen försökte han hitta Zlatan Ibrahimovic vilket blev ganska lättläst för försvararna. Missade helt och satte Wendt i en jobbig situation vid situationen där Montenegro fick straff. Bra prestation direkt efter 1-1-målet där han frispelade Ekdal som missade ett jätteläge

Spelade för kort tid för att betygsättas: Sebastian Larsson (IN 63), Isaac Kiese Thelin (IN 85.)

Publicerad 2014-11-15 kl 22:47