SPELARBETYG: Isaksson och "Granen" bäst - Bahoui och Kacaniklic får underkänt

MARSEILLE. Frankrike dominerade spelmässigt men vann bara med 1-0.
I ett tillbakatryckt Sverige var Andreas Isaksson och Andreas Granqvist bäst.

Fotbollskanalens spelarbetyg:

Ingen.

Andreas Isaksson
Väldigt bra match av Isaksson som räddade Sverige flera gånger. Gjorde ett misstag, i slutet av den första halvleken, när han var nära att ställa till det när han tvekade på ett inlägg. Emil Krafth var inte beredd på det, fick bollen på sig och var nära att styra in 0-1. Bra räddning på Gignacs avslut i början av den andra halvleken. Höll Sverige kvar i matchen i 83 minuter. Kan inte lastas för målet som kom på hörna.

Andreas Granqvist
Höll ihop försvaret bra när Frankrike tryckte på och var överallt och tog bort det mesta, antingen med huvudet eller glidtacklingar. Visade en väldigt bra vilja. Följde även med framåt någon gång i den andra halvleken. ”Granen” fortsätter att växa.

Pontus Jansson
Bra match tillsammans med Granqvist. Visade en bra vilja och var med och höll ihop försvaret. Var dock nära att ställa till det en gång i den första halvleken när han drev upp med bollen och passade rakt till Frankrike som fick en farlig kontring. Växte ju längre matchen gick och tog för sig mer i den andra halvleken då han vågade driva på framåt. Utmanar Mikael Antonsson om platsen.

Albin Ekdal
IN 46. Vågade hålla i bollen när han kom in vilket gjorde att Sverige kunde andas och flytta upp laget. Visade även upp ett bra passningsspel och härlig vilja. Var Sveriges bästa mittfältare. Är väldigt viktig för landslaget.

Emil Krafth
Kastades in i startelvan när Lustig var skadad och Tinnerholm tackade nej. Fick en jobbig start men spelade upp sig. I början kom Frankrike igenom flera gånger på Krafths kant, men en bit in i den första halvleken stängde högerbacken oftast igen. Om man tar helheten med snabba ryck in i truppen, rakt in i startelvan och insatsen i matchen mot ett bra Frankrike så ska Krafth var nöjd. Stark tvåa.

Kim Källström
UT 45. Fick ta ett stort ansvar när Frankrike dominerade och när Kacaniklic fick spela på fel position. Men Källström var bäst på det svenska mittfältet i den första halvleken. Spelade enkelt och gjorde ett bra jobb. En stark tvåa.

Isaac Kiese Thelin
UT 67. Svår match som ensam anfallare och med ett tillbakatryckt mittfält. Hade därför få alternativ de få gånger han fick bollen. Bra prestation i slutet av den första halvleken när han tog emot inne i Frankrikes straffområde, vände upp och tryckte till och Mandanda fick göra en bra räddning.

Pierre Bengtsson
UT 45. Hade det svårt eftersom han inte fick någon större hjälp av Bahoui. Klarade ändå av det helt okej defensivt och gick av efter den första halvleken.

Sebastian Larsson
Väldigt jobbig första halvlek för Larsson som hade det svårt när Frankrike tryckte på. Sprang mycket, men oftast fel. Växte när han i den andra halvleken fick spela med Ekdal och Durmaz, men inte en av hans bästa landskamper.

Erkan Zengin
UT 67. Fick en tuff start när Frankrike la tryck på sin vänsterkant. Men Zengin spelade upp sig defensivt, precis som Krafth. Kom dock ingenstans offensivt och byttes ut i mitten av den andra halvleken. Svag tvåa.

Oscar Wendt
IN 46. Visade ett lugnt och bra passningsspel. Men är en offensiv ytterback och visade några gånger att positionsspelet kan förbättras. Orsakade straffen i slutet av matchen.

Jimmy Durmaz
IN 46. Kom in och hjälpte till att stärka mittfältet. Spelade oftast enkelt och bra. Men hade lite problem i defensiven vilket var nära att straffa sig med tio minuter kvar, men Isaksson räddade.

Alexander Kacaniklic
UT 86. Helt felplacerad som en av tre centrala mittfältare i den första halvleken och man led med honom. Jobbigt i defensiven och sprang runt i ett ingenmansland vilket gjorde att han inte var spelbar när Sverige vann boll. Flyttades ut på en kant i den andra halvleken men klarade inte av att höja sig, kanske för att han kom in fel i matchen?

Nabil Bahoui
UT 45. Defensiven är inte Bahouis starka sida och det var det som allt handlade om i den första halvleken. Gjorde en svag match. Tog inte det defensiva jobbet och hamnade ofta på efterkälke när Frankrike förde spelet. Gillar att ha bollen men fick den aldrig.

Spelade för kort tid för att betygsättas: John Guidetti (in 67), Branimir Hrgota (in 67), Emil Forsberg (in 86).

Publicerad 2014-11-18 kl 23:10