SPELARBETYG: Lustig och Ekdal i topp mot Luxemburg

Sverige (herr)

LUXEMBURG. Sverige slutförde uppdraget och slog Luxemburg med 1-0 (0-0). Tre svenska poäng bärgade i VM-kvalet.

Mikael Lustig
Skickade in det svenska ledningsmålet efter att Marcus Berg nickat fram honom på en hörna. Hela tiden aktiv i den svenska offensiven och kom runt på kanten flera gånger med fina löpningar vilket skapade målchanser. Har onekligen vässat sina inlägg och dessutom vuxit till en av de mer tongivande spelarna i landslaget.

Victor Nilsson Lindelöf
Inte så utmanad i duellspelet men vann det han skulle och hade bra koll på anfallen. De gånger han tog med sig bollen och klev fram blev det farligt. Såg till att hamna rätt i de dueller som blev. Varnad för en kapning i samband med en kontring.

Andreas Granqvist
Någon farlig och okontrollerad nick in i planen men annars en solid insats av lagkaptenen. Adderade en offensiv dimension när han tog med sig bollen in på motståndarnas planhalva och skapade på så sätt ett överläge. Borde kanske gjort det ännu mer. Sänkt i slutet av matchen vilket gav rött kort till Kevin Malget.

Albin Ekdal
(UT 80). Aningen ojämn men inledde matchen starkt och både ville och kunde ta fram bollen. Har ett lugn som Sverige behöver. Brutalt kapad av Chris Philipps som ska vara glad över att kortet enbart var gult. Hade ingen riktig hjälp av Hiljemark och fick ta ett stort ansvar.

Emil Forsberg
Fick ett jätteläge efter bara 13 minuter där han borde ha gjort mål. Efter det skapade han och låg bakom flera bra chanser. Vågade hålla i bollen och utmana. Ett steg i rätt riktning för Forsberg i landslaget men måste göra poäng mot ett svagt lag som Luxemburg. Slog hörnan som det blev 1-0 på.

Marcus Berg
Svag första halvlek där han hade flera jättelägen att göra mål men missade. Ligger bakom 1-0-målet i den andra halvleken när han klokt lägger upp för målskytten Lustig och ligger därmed bakom tre viktiga poäng. Men borde ha gjort mål i den här matchen.

John Guidetti
(UT 70). Bra som bollmottagare och visade även bra vilja och sprang mycket. Men sedan var det inte så mycket mer. Hade svårt att hota och skapa lägen, något man som anfallare borde kunna göra mot ett lag som Luxemburg.

Jimmy Durmaz
(UT 89). Fick chansen till höger på mittfältet men tog den inte. Skapade knappt något och slog bort en hel del bollar. Spelade upp sig något i andra halvlek men ändå en svag insats.

Oscar Hiljemark
Startade bredvid Ekdal på det centrala mittfältet men klarade inte av att imponera. Hade det svårt med bollen och var sällan kreativ. Slog bort en hel del bollar. Svag insats.

Robin Olsen
Inte satt på många prov jämfört med Hollands-matchen. De avslut som Luxemburg hade smet antingen utanför eller över. På en nick efter hörna stod Olsen helt rätt och sög in bollen.

Martin Olsson
Låg långt fram när Sverige anföll men fick bollen väldigt sällan. Defensivt hade han koll på sina motståndare. Varnad för en armbåge i en nickduell.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Ola Toivonen, IN 70, Alexander Fransson, IN 80, Christoffer Nyman, IN 89.

Se Lustigs avgörande mål i sportsändningen ovan.

Publicerad 2016-10-07 kl 22:48