SPELARBETYG: Zlatan, "Isak" och Ekdal bäst i Sverige

Sverige

Sverige tog ett stort steg mot EM - och i Fotbollskanalens spelarbetyg efter 3-1 mot Montenegro glänser tre personer lite extra.

Ingen.

Zlatan Ibrahimovic
Matchens spelare för Sverige med sina två mål. Zlatan är otroligt viktig för den svenska offensiven då han hela tiden drar på sig två-tre försvarare. Så fort motståndarna tillät honom att få lite yta straffade det sig direkt. Första målet var ett skott som smet strax under målvakten och det andra kom när Zlatan ställdes helt fri från halva plan.

Andreas Isaksson
”Isak” visade återigen varför han är förstemålvakt i det svenska landslaget. Stabil och felfri under hela matchen. Krönte insatsen med en fenomenal räddning i den andra halvleken som fick publiken att skandera hans namn.

Albin Ekdal
Ett starkt offensivt vapen för Sverige då han med sina precisa bollar når både Zlatan och Marcus Berg vid ett flertalet gånger. Inlägget till Marcus Bergs 1-0-mål höll hög klass. Behöver höja sin passningsprocent en aning eftersom han i dagsläget slår bort lite för många bollar.

Marcus Berg
Målformen från den grekiska ligan håller i sig. Gjorde Sveriges första mål då han nickade in Albin Ekdals fina inlägg.

Oscar Wendt
Fick inte mycket att göra defensivt då Montenegro offensivt valde att överbelasta Sveriges vänsterkant. Wendt gjorde ändå en stabil insats där han i början av den andra halvleken började hitta samarbetet med Erkan Zengin.

Kim Källström (UT 72:e)
En stark insats av Kim som framförallt stod för en fin passning fram till Zlatan i den första halvleken som stjärnan borde förvaltat bättre. Drog på sig ett gult kort vilket gör att Källström nu missar matchen mot Ryssland.

Sebastian Larsson
Tar hand om farliga situationer för Sverige vilket är ett otroligt farligt vapen. Fick inte mycket ut av sitt spel på högerkanten då han gärna gick in centralt i banan. Fick heller inte ut någonting av samarbetet med en vänsterfotad Bengtsson.

Pierre Bengtsson
Hade det tufft i den första halvleken när Montenegro satsade väldigt offensivt på Sveriges högerkant. Bengtsson höll ändå undan och stod emot anstormningarna. Missgynnas offensivt av att spela på en onaturlig position där högerfoten inte är det naturliga alternativet i inläggsituationer.

Erik Johansson
MFF-försvararen hade inte sin bästa dag på jobbet. Orsakade Montenegros straff efter att domaren bedömt att Johansson kommit fel i en duell.