Sveriges U21 vann mini-turnering efter straffar - Peterson och Manns målskyttar

Sverige

Sverige vann finalen i mini-turneringen på Cypern efter straffseger mot Österrike. I matchen, som slutade 2-2, målade Kristoffer Peterson och Jesper Manns.
- En riktigt bra fotbollsmatch med hög kvalité, säger förbundskapten Håkan Ericson till SvFF:s hemsida.

Sveriges nya U21, bara med spelare födda 1994 eller senare, vann mini-turneringen på Cypern efter två raka straffsegrar. I fredags spelade man 1-1 mot Cypern och vann den efterföljande straffläggningen, det tog laget till final mot Österrike i dag.

Den första halvleken slutade mållöst, men i andra halvlek skulle det lossna för båda lagen. Utrechts Kristoffer Peterson inledde målskyttet i den 49:e minuten. Men bara två minuter senare kvitterade Florian Grillitsch. J-Södra-backen Jesper Manns gav Sverige ledningen på nytt i den 56:e minuten, men en ny kvittering skulle komma. I den 65:e minuten satte Christian Gartner dit 2-2. Målet blev matchens sista och istället fick straffar avgöra.

Där var svenskarna starkare och tog en 4-2-seger.

Så startade Sverige: 1 Jacob Rinne - 2 Jesper Manns, 3 Sebastian Starke Hedlund, 4 Victor Nilsson Lindelöf, 5 Ludwig Augustinsson - 6 Kristoffer Peterson, 7 Jesper Karlström, 8 Krisoffer Olsson, 9 Muamer Tankovic - 11 Simon Gustafson - 10 Dino Islamovic.

Publicerad 2014-11-18 kl 20:15