Toivonen rörd efter avgörandet: "Wow - det var grymt"

Sverige (herr)

Ola Toivonen avgjorde i sista minuten.
Efter matchen var han rörd.
- Wow alltså. Det var grymt. Det är glädje, säger han.

Ola Toivonen blev stor hjälte mot Frankrike. Anfallaren avgjorde i sista minuten och såg till att Sverige vann med 2-1. Ett misstag av motståndaren gav Toivonen öppet mål från halva plan.

- Jag försökte bara skjuta mot kortsidan och förhoppningsvis träffa mål, säger han.

Vad kände du när du såg att bollen gick in?
- Wow alltså. Wow. Allt slit som vi har gjort i 90 minuter belönar sig i sista minuten. Det var grymt. Det är glädje. Vi gör det så bra tillsammans och ligger helt rätt i positioner hela tiden och gör det så svårt för Frankrike. Alla ställer upp på det vi har kommit överens om. Det är super.

- Extra kul att göra målet mot Frankrike där man inte har fått spelat så mycket efter jul och då att få avsluta säsongen med den här segern och det här målet.

Är det här det största ögonblicket i din karriär?
- Det är väl precis under Holland. Vi pratade i omklädningsrummet om det här ska jämföras med Holland men det kommer väl precis under där.