Tre SM-guldvinnare i U21-truppen - så gick det för alla

Sverige

Tre SM-guldvinnare ansluter till Håkan Ericsons U21-trupp under måndagen. Isaac Kiese Thelin, Pa Konate och Filip Helander. Så gick det för alla U21-spelare under helgens ligaomgång.

Isaac Kiese Thelin

U21-landslaget möter Frankrike i playoff till nästa års EM-slutspel i Tjeckien. Första matchen spelas på fredag i Le Mans innan returen i Halmstad avgörs på tisdag nästa vecka.

Så här gick det för landslagsspelarna i helgens ligaomgång:

Målvakter:

Patrik Carlgren, AIK:
Släppte in tre mål när Malmö FF firade SM-guld på Friends Arena.

Andreas Linde, Helsingborgs IF:
Satt på bänken när Helsingborg besegrade Kalmar med 4–1.

Backar:

Ludwig Augustinsson, IFK Göteborg:
Varken Blåvitt eller Augustinsson hade någon rolig söndagseftermiddag. Torsk med 3–0 mot Norrköping. Ytterbacken spelade 90 minuter.

Joseph Baffo, Halmstad BK:

Baffo spelade 90 minuter för sitt Halmstad när man föll på hemmaplan mot Åtvidaberg.

Filip Helander, Malmö FF:
Helander kan nu titulera sig svensk mästare – igen. Mittbacken spelade (som vanligt) bredvid Erik Johansson hela matchen.

Sebastian Holmén, IF Elfsborg:
Elfsborg och Holmén åkte på en rejäl smäll mot Örebro. 5–1-torsk för Holméns Elfsborg. Mittbacken spelade 90 minuter.

Pa Konate, Malmö FF:
Stjärnskottet Pa Konate fick förtroende av Åge Hareide mot AIK. Spelade 90 minuter och var stabil när Malmö FF fick fira SM-guld. Grattis!

Alexander Milosevic, AIK:

Milosevic inledde matchen övertygande mot Malmö FF. Men det blev förlust med 3–2. Mittbacken spelade 90 minuter.

Isak Ssweankambo, NAC Breda:
NAC Breda hade en tuff lördag mot Hercales. Ssewankambos gäng torskade med hela 6–1. Ytterbacken spelade hela matchen.

Emil Krafth, Helsingborg:
Krafth blev målskytt mot Kalmar och var bra matchen igenom. Yttervacken spelade hela matchen.

Mittfältare/Anfallare:

Gustav Engvall, IFK Göteborg:
18-åringen som tagit en ordinarie plats i IFK Göteborg spelade 90 minuter när Blåvitt föll tungt mot Norrköping.

John Guidetti, Celtic:

Nej, det här var inte Guidettis helg. Efter två mål senast mot St Mirren så blev Guidetti utbytt efter 61 minuter i förlustmatchen mot Hamilton. Ville mycket, men fick inte ut det.

Melker Hallberg, Udinese:
Hallberg satt på Udineses bänk när man kryssade hemma mot Cesena.

Abdul Khalili, Mersin Idmanyurdu:
Merin vann med 2–1 mot Bursaspor och Abdul Khalili spelade 88 minuter till vänster på ett tremannamittfält.

Isaac Kiese Thelin, Malmö FF:
Målskytt igen och SM-guldfirande precis som för Konate och Helander. Utbytt på tilläggstid. Kommer bli nyckelspelare mot Frankrike med tanke på formtoppen.

Oscar Lewicki, BK Häcken:
Lewicki var avstängd och således inte med i Häckens trupp när man föll mot Falkenberg med 1–2.

Kristoffer Olsson, Midtjylland:
Arsenal-lånet fanns inte med i truppen när Midtjylland storvann mot Hobro (5–1).

Simon Tibbling, Djurgården:
Tibbling kvitterade mot Gefle i slutet av matchen, men trots det kunde Gefle vinna matchen med 2–1. Spelade hela matchen.

Nicklas Bärkroth, Brommapojkarna:
Spelade 70 minuter för sitt Brommapojkarna som tog sin blott andra seger för säsongen är man besegrade Mjällby med 1–0.

Mikael Ishak, Randers:
Ishak, som tillsammans med Bärkroth och Krafth kallades in i truppen i fredags, spelade 90 minuter när hans Randers spelade 0–0 mot Nordsjaelland.

Publicerad 2014-10-06 kl 11:07