TV: Asoro målskytt när Sverige tog ett steg närmare U21-EM

Sverige

Sverige är ett steg närmare U21-EM i Polen nästa sommar.
I kväll blev Joel Asoro målskytt när Estland besegrades på bortaplan.

Sverige har skaffat sig ett bra läge inför avslutningen av kvalet till U21-EM i Polen. I kväll besegrades Estland på bortaplan med 3-0.

Sverige tog ledningen redan i den åttonde minuten, då IFK Norrköping-backen Filip Dagerstål nickade in en hörna från Kristoffer Olsson till 1-0.

Strax innan halvtidsvilan ökade Blågult på till 2-0. Muamer Tankovic kom till avslut i straffområdet efter en passning från Kristoffer Olsson, och satte bollen i mål via Estland-målvakten Andreas Vaiklas högra stolpe.

I den andra halvleken skulle Joel Asoro få göra sitt första mål i U21-landslaget. Den 17-årige Sunderland-spelaren, som fick chansen från start på nytt, stötte in ett inlägg från nära håll till 3-0. Målpassningen stod återigen Kristoffer Olsson för.

Med drygt tio minuter kvar av matchen fick AIK:s Alexander Isak göra debut i U21-landslaget, när han bytte av Muamer Tankovic.

Segern gör att Sverige på egen hand kan säkra gruppsegern i den avslutande kvalmatchen mot Kroatien i Trelleborg på måndag i nästa vecka. Sverige leder just nu gruppen på 21 poäng, med Kroatien och Spanien närmast bakom på 20.

Gruppsegraren går direkt till EM-slutspelet, medan tvåan får spela playoff.

Se höjdpunkterna från matchen i  spelaren ovan.

Lagens startelvor:

Estland: Vaikla; Mägi, Kuusk, Ojamaa, Liivak, Sappinen, Miller, Roosnupp, Pürg, Paju, Ainsalu.

Sverige: Erlandsson – Wahlqvist, Une Larsson, Dagerstål, Konate – Asoro, Hallberg, Olsson, Tanković – Strandberg, Cibicki.

Publicerad 2016-10-06 kl 18:50