TV: EM-hoppet lever efter drömmål av Guidetti - och två av Kiese Thelin

Sverige

Nyligen klar för Celtic efter en turbulent vecka.

Då passade den svenske anfallaren John Guidetti på att presentera sig på bästa sätt — med ett drömmål i måstematchen mot Grekland i U 21-EM-kvalet.

Sveriges U 21-herrar var pressade att vinna den näst sista kvalmatchen mot Grekland för att hålla EM-drömmen vid liv.

Dagen efter att John Guidettis säsongslånga utlåning från Manchester City till Celtic blivit klar verkade 22-åringen ha lagt veckans turbulens bakom sig — och visade sig ordentligt målsugen.

Och vilket mål det blev.

I den 52:e minuten fick 22-åringen en riktig drömträff när han — på en frispark från 25 meters avstånd — skickade bollen rakt upp i krysset.

- Det är rysning, så gör en klasspelare. Jag hoppas vi kan ta det ett steg till nu, det vore kul att hålla i hop det här laget ett halvår till, sade förbundskaptenen Håkan Ericson till TV12 efter 3—0-segern.

I den 67:e minuten bytte förbundskaptenen ut Abdul Khalili och skickade in Malmö FF-anfallaren Isaac Kiese Thelin på planen.

Kiese Thelin tackade för förtroendet.

Efter bara sex minuter på planen bjöd det grekiska försvaret Kiese Thelin på en boll som han iskallt satte, till 2—0. På tilläggstid gjorde 22-åringen även slutresultatet 3—0.

Sverige måste fortfarande vinna den sista EM-kvalmatchen mot Turkiet på tisdag — samtidigt som Polen, som bara har en match kvar att spela, inte vinner mot Grekland

Publicerad 2014-09-05 kl 19:51