TV: Erkan Zengins första landslagsmål - i första tävlingslandskampen

Sverige

Erkan Zengin gjorde sin första tävlingslandskamp mot Österrike. Och efter bara 12 minuter hittade han rätt med sitt första mål i landslaget.

Inför matchen mot Österrike hade Erkan Zengin, 29, gjort sex träningsmatcher för Sverige men inte en enda tävlingsmatch. När debuten kom behövde han bara tolv minuter på sig att hitta rätt för första gången i det svenska landslaget.

Vid ställningen 1-0 till Österrike nåddes Zengin av Zlatans skarv i straffområdet. Bollen var på väg bort ifrån målet men den tidigare Hammarby-spelaren, nu i Eskişehirspor, vände upp på en femöring och dundrade in bollen till vänster i målet.

Zengins plats i anfallet var ursprungligen tänkt att gå till AIK:s Nabil Bahoui men 23-åringens skadeproblem gjorde att han inte kunde spela.

Publicerad 2014-09-08 kl 21:15