TV: Guidetti tvåmålsskytt i svenska krossen - hyllas av lagkamraten

Sverige

Sveriges U21-landslag vann med 5-0 mot Malta.

John Guidetti gjorde två mål direkt - och hyllades av lagkamraten i Manchester City, Micah Richards.

I Sverige saknades flera spelare på grund av skador och avstängningar - men John Guidetti var tillbaka i den svenska startelvan.

Guidetti fick en perfekt start på matchen då han efter drygt tio minuter gav Sverige ledningen. Bollen kom studsande till Guidetti strax utanför straffområdet - och Manchester City-spelaren drog till direkt. Bollen gick in till höger om målvakten och därmed var Guidettis drömcomeback i landslaget ett faktum.

En stund senare gjorde Elfsborgs Viktor Claesson sitt för att ta fokus ifrån Guidetti - mittfältaren stod för ett fantastiskt mål när han konstsparkade in 2-0 till Sverige.

Guidettis succécomeback fortsatte då han efter 27 minuter gjorde sitt andra mål för dagen. Branimir Hrgota sköt ett tungt skott som målvakten släppte retur på - och där höll sig Guidetti framme och placerade in 3-0 för Sverige.

Guidettis lagkamrat i Man City, Micah Richards, tog till Twitter för att hylla Guidetti: "superguidetti scoressssssss! Get in. Hard 14months for the lad with injury"

Sveriges fjärde målskytt för kvällen blev Branimir Hrgota. Simon Thern slog på frispark en passning till Hrgota som strax utanför straffområdet sköt in 4-0 till Sverige via en Malta-försvarare.

Guidetti fick spela en timme innan han byttes ut till förmån för MFF:s Simon Kroon.

Några minuter efter att Guidetti byttes ut gjorde Norrköpings Christoffer Nyman 5-0 till Sverige. Målet var vackert - Sverige rullade upp Maltas backlinje innan Nyman rullade in bollen i öppet mål.

Matchen slutade 5-0 till Sverige - ett resultat som innebär att Sverige närmar sig Grekland som ligger trea i gruppen. Grekland förlorade i sin tur matchen mot Polen idag - och polackarna närmar sig EM med stormsteg.

Sveriges startelva: 1 August Strömberg – 2 Mattias Johansson, 4 Sebastian Holmén, 3 Filip Helander, 5 Emil Krafth – 6 Viktor Claesson, 7 Andreas Blomqvist, 8 Simon Thern (K), 9 Branimir Hrgota – 10 John Guidetti, 11 Christoffer Nyman.

Ersättare: 12 Alexander Lundin – 13 Pa Konate, 14 Joseph Baffo, 15 Melker Hallberg, 16 Simon Kroon, 17 Nicklas Bärkroth, 18 Isaac Kiese Thelin.

Matchen börjar 18.00 och du ser den i TV4 Sport och på fotbollskanalen.se.

Publicerad 2013-11-19 kl 19:24