TV: Isak historisk när Sverige krossade Slovakien

Sverige (herr)

ABU DHABI. Sverige slog Slovakien med 6-0 i januariturnéns sista match.
Då blev Alexander Isak, 17, landslagets yngste målskytt genom tiden.
- Min målgest var till mina kompisar, säger han till Fotbollskanalen.

Efter en seg inledning på matchen blixtrade allt till efter 20 minuter. Då fick AIK:s supertalang Alexander Isak bollen inne i straffområdet. Anfallaren vände runt och sköt in 1-0 i sin A-landslagsdebut från start, 17 år och 114 dagar gammal. Därmed är Isak den yngste målskytten i Sveriges A-landslag någonsin.

- Jag njuter, säger Isak i TV12 efter slutsignalen.

Det blir inte mindre hajp runt dig nu?
- Nej, men vad ska man göra åt det, säger Isak med ett leende.

Efter målet gjorde Isak en gest med sina båda händer uppe i luften - en hälsning hem till kompisarna i hemma Ulriksdal.

- Det var en signal till några kompisar, annars inget speciellt. Kompisarna bad mig göra den, säger Isak till Fotbollskanalen.

Strax efter Isaks 1-0-mål tilldelades Slovakien straff efter att Emil Wahlqvist gått för hårt in i en närkamp i straffområdet. Filip Hlohovský stegade fram och klippte till - men Andreas Linde i mål, som startade matchen mycket bra, räddade. 1-0 stod sig därmed i halvtid.

Det hade bara gått några minuter in i den andra halvleken innan David Moberg Karlsson slog till. Spelaren fick en riktigt fin träff och placerade kyligt in 2-0 från distans bakom Dubravka.

Plötsligt verkade det mesta fungera i det svenska anfallsspelet. Även Sebastian Andersson hamnade i målprotokollet efter att ha rullat in 3-0 efter nästan en timmes spel. I den 79:e minuten satte Andersson sitt andra mål för kvällen till 4-0.

I slutminuterna nickade inhopparen Per Frick in 5-0 till Sverige och kort därefter placerade Saman Ghoddos in 6-0. Det blev slutresultatet.

Sveriges startelva: Linde - Tinnerholm, Wahlqvist, Une Larsson, Nilsson - Moberg Karlsson, Allansson, Lewicki, Claesson - Isak, Andersson.

Slovakiens startelva: Dubravka - Sulek, Huk, Vavrd, Conka - Skvarka, Kacer - Gergel, Misak, Hlohovsky - Malec.

Se matchen i TV12 och i C More med sändningsstart 16.30 och matchstart 16.45.