TV: Sverige tog säker 2-0-seger i EM-test - Guidetti målskytt

Sverige

Seger utan skönspel. Så kan U21-landslagets insats mot ett svagt Ryssland beskrivas. John Guidetti och Simon Gustafson gjorde målen som gav 2-0.

U21-landslaget i fotboll laddar för EM-slutspelet i juni. Landskampen mot Ryssland i Belek, Turkiet, var den sista innan förbundskaptenen Håkan Ericson presenterar EM-truppen den 2 juni. Men det syntes inte att det var sista chansen att säkra biljetten till Tjeckien.

Visserligen blev det seger med 2-0 men matchen var tempofattig och motståndet detsamma som Sveriges yngre U21-upplaga körde över i fredags, 4-0.

"Jag är nöjd med att vi vann vår nionde match av tio och jag tycker att vi till stora delar gjorde det som behövdes mot det här laget, men det krävs naturligtvis mer den artonde juni mot Italien", sade Håkan Ericson till svenskfotboll.se.

I första halvlek var Sverige ändå det klart bättre laget. John Guidetti, Celtic, nickade in 1-0 redan i den tredje minuten och Simon Gustafson, Häcken, spädde på till 2-0 i den 22:a. Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn, och Victor Claesson, Elfsborg, stod för framspelningarna.

I andra halvlek skapade Ryssland, som inte kvalade in till EM-slutspelet och därför mönstrade spelare födda 1994 och senare, de vassaste chanserna men Örebros målvakt Jacob Rinne höll nollan.

Hör Martin Åslunds summering av mötet här!

Sveriges lag: Jacob Rinne – Mattias Johansson, Victor Nilsson Lindelöf, Joseph Baffo, Ludwig Augustinsson - Simon Gustafson, Oscar Hiljemark (K), Abdul Khalili, Branimir Hrgota - John Guidetti, Viktor Claesson

Publicerad 2015-03-31 kl 18:00