TV: Sveriges U21 tog knapp seger mot Ungern – Svanberg avgjorde med drömmål

U21-EM

FALKENBERG. Det var ingen stor match av Sveriges U21-landslag i ett regntungt Falkenberg, men de lyckades vinna mot Ungern efter att Mattias Svanberg vackert konstsparkat in matchens enda mål.
- Vi jobbar tillsammans, även när vi inte riktigt får det att stämma, säger förbundskaptenen Roland Nilsson till TV12.

En seger för Sveriges U21 under fredagskvällen mot Ungern skulle innebära att ungrarna var borta från Sveriges tankar i kvalgruppen, och att det därmed bara skulle vara Belgien att tänka på, ett Belgien som vann sin kvalmatch tidigare under dagen.

Roland Nilsson hade överraskat med startelvan, med Oscar Linnér istället för Pontus Dahlberg i mål. Dessutom var Alexander Isak på bänken till förmån för Gustaf Nilsson och Joel Asoro i anfallet.

Ungern var det laget som var kvickast, mest initiativrika, och bäst på att komma in i farliga zoner första 25 minuterna, men Sverige lyckades hitta ett par starka anfall. Ett av dem utgick från backlinjen, en lobb framåt, och efter ett inlägg nickade Gustaf Nilsson ner till Mattias Svanberg som högg direkt, och med ett mycket vackert och svårt avslut gjorde 1-0.

- Inte många (drömanfall), men vi hade ett med kvalitet, sa Svanberg i halvtid TV12:s sändning.

- Vi förlorar alldeles för mycket andrabollar. Vi måste vara kompaktare i andra halvlek.

Sverige fick lite bättre kontroll på det i andra halvlek, men det var också en riktigt svårspelad halvlek. Regnet öste ner under vissa stunder, vilket gjorde det svårspelat både i passnings- och närkampsspel samtidigt som ett antal spelare halkade runt. Ungern hade ett par hörnor med avslut som räddades på straffområdeslinjen, av Mattias Svanberg, samtidigt som Gustaf Nilsson hade bra avslutslägen efter ett par inlägg.

Svanbergs mål blev dock matchens enda. Vinsten gjorde att Sverige och Belgien åter är på samma poäng i gruppen, och det innebär också att Sverige U21 fortfarande inte har släppt in mål i år.

- En svår match. Vi kommer inte riktigt rätt i vårt försvarsspel, säger förbundskaptenen Roland Nilsson till TV12.

- Det stora problemet vi hade under hela matchen var att vårt passningsspel inte var lika bra som det har varit tidigare.

En sak gladde dock Roland Nilsson extra mycket.

- Vad vi gör, och det gör vi bra, är att vi krigar. Vi jobbar tillsammans, även när vi inte riktigt får det att stämma. Och det är en styrka detta laget har.

Sverige: Linnér – Wahlqvist, Dagerstål, Brorsson, J.Andersson – Levi (68'), Svanberg, Ssewankambo, Rakip (87') – G.Nilsson, Asoro (77').

Inhoppare: Beijmo (68'), J.Larsson (77'), Salétros (87').

Ungern: Demjén – Katona, Lenzsér, Spandler, Bano-Szabo (76') – Vida – Varga, Haris (66'), Gazdag, Zsótér – Biró.

Inhoppare: Kundrak (66'), Szivacski (76').

Publicerad 2018-09-07 kl 20:21