TV: Sam Larsson målskytt i debuten när Sverige slog Ungern

Sverige (herr)

Janne Andersson roterade en hel del i Sveriges elva från Frankrike-mötet.
Då fick Sam Larsson i sin A-landslagsdebut göra mål när Sverige slog Ungern med 2-0.
- Vi kontrollerar matchen hela vägen ut och vinner rättvist, säger Andreas Granqvist.

Janne Andersson valde att bara behålla tre spelare i startelvan från 1-2-förlusten mot Frankrike i fredags, då Andreas Granqvist, Emil Krafth och Jakob Johansson var de enda som blev kvar i elvan mot Ungern på Groupama Arena i Budapest.

Bland de som gick in i den svenska elvan fanns Sam Larsson, som därmed också fick göra A-landslagsdebut. Heerenveen-mittfältaren fick också en succéstart på sin A-landslagskarriär.

I den 30:e minuten klev Sam Larsson fram när Sverige fick en frispark, och sköt bollen "genom" den ungerska muren till 1-0 för Blågult. Dessförinnan hade Sverige träffat stolpen när Isaac Kiese Thelin var framme och högg på en målvaktsretur från Gabor Kiraly.

1-0-ledningen stod sig till den 67:e minuten, då Sverige ökade på till 2-0. Isaac Kiese Thelin tog sig in i straffområdet från vänster och sköt bollen i mål bakom den ungerska målvakten.

- En ganska stabil match. Jag tycker att vi kontrollerar första halvlek ganska bra och skapar chanser. Vi borde kanske satt dit någon till. Andra halvlek börjar de med att vara ganska heta för att komma in i matchen, men sedan tycker jag att vi tar över igen. Vi kontrollerar matchen hela vägen ut och vinner rättvist, sammanfattar Sveriges lagkapten Andreas Granqvist efter matchen.

Förbundskaptenen Janne Andersson var nöjd med Sveriges insats.

- Vi gör det jättebra, och det är många som gör det bra, säger han.

- Extra kul att Isaac (Kiese Thelin) fick göra mål nu efter att han inte fick till det där sista avslutet i Paris. Det gladde mig lite extra.

Mötet med Ungern var Sveriges sista landskamp för året. Nästa tävlingsmatch dröjer till 25 mars nästa år, då Vitryssland kommer på besök till Friends Arena i VM-kvalet.

Lagens startelvor:

Ungern: Kiraly - Fiola, Pintér, Juhasz, Kadar - Vida, Elek - Lovrencsics, Stieber, Nemeth - Priskin.

Sverige: Nordfeldt - Krafth, Jansson, Granqvist, Wendt - Rohdén, Hiljemark, Johansson, Larsson - Nyman, Kiese Thelin.

Publicerad 2016-11-15 kl 21:39