TV: Svensk förlust efter fransk dominans

Sverige

Sverige förlorade mot ett överlägset Frankrike. Men trots att man var konstant tillbakatryckta så höll man 1-0 efter mål av Raphael Varane.

Inledningvis i matchen hade Frankrike haft mycket boll och skapat flera halvchanser. Sverige hade vårt att skapa ett eget spel och var tillbakatryckta.

I den nionde minuten var höll Guilavogui på att glida igenom de svenska försvaret, men Granqvist stod för en ypperlig brytning. Bara minuten senare kom nästa läge för Frankrike, då Layvin Kurzawa fick en långboll emot sig i Sveriges straffområde och klippte till på volley - högt utanför den gången.

Efter tjugo minuter hade Sverige ännu inte varit i närheten av att skapa något, utan man fick kämpa för att ens få röra bollen.

I den 21:a minuten skakade Isac Kiese Thelin fram ett farligt frisparksläge utanför Frankrikesstraffområdet. Sebastian Larsson träffade dock muren och försvaret lyckas till slut få bort bollen.

Den franska pressen avtog inte, utan Sverige hamnade väldigt långt ner i sina positioner. Men Isaksson behövde aldrig agera.

Efter 25 minuter fick Valbuena de som då fick räknas som matchens bästa målchans då han testade på en cykelspark inne i svenskt straffområdet. Bollen gick dock över Isakssons ribba.

I den 37 minuten är Griezmann nära att bli fri med Andreas Isaksson efter att Emil Krafth stått kvar och upphävt offsidelinjen. Men den franska stjärnan nådde inte fram till bollen utan Isaksson kunde gå ut och plocka upp bollen.

Sveriges första målchans kom i den 40:e minuten då Kiese-Thelin fick bollen utanför straffområdet och klippte till på volley. Frankrikes målvakt Mandana var snabbt nere vid stolpen och räddade skottet.

Till den andra halvleken gjorde Erik Hamren tre byten när han tog bort Bengtsson, Bahoui och Källström, in kom Wendt, Ekdal och Durmaz.

Direkt i den andra halvleken fick Andreas Isaksson visa sina kvaliteér med en fin räddning på ett skott ifrån Gignac från nära håll. En bra räddning av den svenska målvakten som räddade kvar laget i matchen.

Erkan Zengin skapade Sveriges andra målchans i den 54:e minuten då han gick in från sin kant och tog avslut. Avslutet gick rakt på Mandana som kunde skopa upp bollen enkelt.

Frankrike har ett fortsatt tryck på Sverige och efter en hörna är de nära att det ringer bakom Isaksson. Men den svenska målvakten räddade på mållinjen och håller återigen Sverige kvar i matchen.

I den 65:e var det svenska försvaret inte med när Griezmann glider igenom försvaret genom ett väggspel med Pogba. Men inspelet in mot mitten tar på Granqvist och räddas till slut ut till en ofarlig hörna av Isaksson.

Sverige genomför två byten där man tar ut Zengin och Kiese Thelin, och in med Guidetti och Hrgota. I samma stund byter Frankrike ut Gignac och tar in Real Madrid-stjärnan Karim Benzema.

Andreas Isaksson fortsätter rädda Sverige. Denna gång var det inhoppande Moussa Sissoko som testade den svenska målvakten, som står pall och styr bort bollen.

Till slut orkar inte Sverige hålla emot längre. Real Madrids Raphael Varane får komma upp helt ostört på en hörna och nicka in bollen distinkt i mål. Det var Varanes första landslagsmål.

Bara en halvminut efter blåser domaren straff till Frankrike efter att bollen studsat upp på Oscar Wendts hand. En straff som Karim Benzema bränner högt över, och 1-0 står sig.

Domaren blåser av matchen. Trots avslut på 22-2 slutar matchen bara 1-0 till Frankrike.