TV: Svensk förlust mot Finland på januariturnén

Sverige

Sverige förlorade mot Finland med 1-0 efter att Roope Riski gjort matchens enda mål.
– Första halvleken var alldeles för dålig kvalité, sa Erik Hamren till TV4.

Sverige hade det tufft mot Finland. Redan efter två minuter tog Petteri Forsell hand om en finländsk frispark utanför Sveriges straffområdet. Anfallaren fick en drömträff och bollen flög i en vobblande båge rakt i Johnssons riba. Svenska backlinjen tog bort bollen i andra situationen men det mycket nära ett finskt ledningsmål efter ett lite märkligt målvaktsingripande från Karl Johan Johsson.

Finland var det laget som lyckades skapa de farliga målchanserna i den första halvleken. Karl Johan Johnsson tvingades stå för flera fina räddningar för att hålla kvar vid det oavgjorda resultatet.

I den 40:e minuten fick Sverige straff efter att Simon Gustafsson rivits ner i Finlands straffområdet. Mikael Ishak gick fram och slog en mycket svag straff som kunde räddas enkelt av den finska målvakten.

Den andra halvleken var bättre för Sveriges sida, men det var ändå Finland som skulle göra matchens enda mål. I den 62:a minuten så gjorde Finlands inhoppare Roope Riski mål efter att det svenska försvaret misslyckats med att plocka upp honom.

Det blev inga fler mål och matchens slutade 1-0 till Finland. Förlusten är Erik Hamréns första förlust under en januariturné som förbundskapten.

Sveriges elva: Karl-Johan Johnsson - Johan Larsson, Erik Johansson, Sebastian Holmén, Ludwig Augustinsson - Marcus Rohdén, Oscar Lewicki, Simon Gustafson - Nicklas Bärkroth, Mikael Ishak, Johan Elmander.

Finlands elva: Lukas Hradecky - Valtteri Moren, Kari Arkivou, Hannu Patronen, Jere Uronen - Rasmus Schüller, Tim Sparv, Toni Kolehmainen - Erfan Zeneli, Petri Forsell, Teemu Pukki.

Publicerad 2015-01-19 kl 21:27