TV: Sverige kryssade mot Estland - Ishak målskytt

Sverige (herr)

Sverige spelade 1-1 mot Estland i årets första landskamp på januariturnén i Abu Dhabi. Målskytt: Mikael Ishak.

EM-året 2016 inleddes med landskamp mot Magnus Pehrssons Estland. Sverige ställde upp med fyra spelare från Elfsborg och tre från IFK Norrköping.

I matchens sjunde minut frispelades Emir Kujovic. Trots ett drömläge sköt han över.

- I oktober hade han aldrig missat det där, menade experten Anders Andersson.

13 minuter senare fick Kujovic en ny chans efter en svensk hörna men skottet tog mitt på den estniska målvakten.

Efter en halvtimmes spel var Estland nära att ta ledningen istället. Ett inlägg seglade förbi svenske målvakten Karl-Johan Johnsson, som var ute och "hängde tvätt", och esternas avslut rensades bort på mållinjen.

I paus stod det 0-0. Då gjorde Sverige sex byten. Pa Konate, Emil Salomonsson, Kerim Mrabti, Gustav Engvall, Mikael Ishak och Nicklas Bärkroth kom in. Anton Tinnerholm, Adam Lundqvist, Emir Kujovic, Christoffer Nyman, Viktor Claesson och Marcus Rohdén gick ut.

I den 55:e minuten byttes IFK Göteborgs mittfältare Sebastian Eriksson in. Direkt efteråt slog han en felpass rätt in i planen, som resulterade i att Estland kunde frispela Prosa, som satte 1-0 bakom Karl-Johan Johnsson.

Men Sverige kom tillbaka. Med ungefär 20 minuter kvar att spela kvitterade Mikael Ishak. Anfallaren kastade sig fram och petade in ett inlägg till 1-1. Assisten stod Sebastian Eriksson för.

Sverige var nära att ta ledningen i slutminuterna, men en nick från Mikael Ishak tog i ribbans undersida och kunde petas undan till hörna.

Det blev ingen seger för Erik Hamréns mannar och dessutom tvingades man se Kerim Mrabti bytas ut i sin landslagsdebut efter att Djurgårdens mittfältare fastnat i gräset och vridit sitt ena knä.

Se när Sverige gör 1-1 i spelaren ovan.

Estlands startelva: Londak, Teniste, Baranov, Mets, Pikk, Antonov, Raudsepp, Gussev, Puri, Käit, Subbotin.

Publicerad 2016-01-06 kl 18:33