TV: Sverige kryssade mot Irland - Zlatan ordnade 1-1

Sverige (herr)

Det blev ingen drömstart på EM för Sverige, som på Stade de France kryssade mot Irland efter att Zlatan Ibrahimovic ordnat det blågula målet i 1-1-matchen.
- Jag kan mycket mer, säger Zlatan till SVT.

I den tionde minuten skapade Irland matchens första stora farlighet. Jeff Hendrick fick ett avslutsläge från en position precis utanför straffområdet och klippte till på halvvolley. Men Sveriges målvakt Andreas Isaksson räddade skottet.

Efter 16 minuter var Irland sen nära att göra 1-0. En hörna skarvades mot den bortre stolpen, där John O'Shea blev helt ren. Men mittbacken missade bollen med öppet mål framför sig.

Irland fortsatte skapa chanser och efter en halvtimmes spel hamnade bollen hos Robbie Brady precis utanför straffområdeslinjen. Vänsterbacken drog till med ett högerskott som gick tätt över ribban.

Jeff Hendricks träffade sedan ribban i den 32:a minuten, med ett långskott efter att Irland rullat upp Sveriges mittfält.

Precis innan pausvilan drabbades Sverige av ett bakslag. Högerbacken Mikael Lustig tvingades utgå med en skada. In hoppade Erik Johansson och därmed flyttades Victor Nilsson Lindelöf ut på högerbacken.

Bara någon minut in i den andra halvleken tog så Irland ledningen. Wes Hoolahan dunkade in ett inlägg på halvvolley i bortre hörnet, otagbart för Andreas Isaksson.

Kort därefter var Sverige ytterst nära att kvittera. En hörna skarvades mot bortre stolpen, där Irlands målvakt sträckte ut och räddade. Men på returen fick Emil Forsberg ett drömläge från nära håll, vilket han missade. Skottet gick utanför.

Efter en timmes spel klackade Zlatan Ibrahimovic ett inlägg tätt utanför stolpen.

I den 72:a minuten kvitterade Sverige till 1-1. Efter en klack från inhoppande John Guidetti kunde Zlatan Ibrahimovic komma loss nere vid kortlinjen och slå ett inlägg som Ciaran Clark nickade i egen bur.

Under den sista delen av matchen skapade båda lagen intentioner till farligheter, men utan att pricka rätt helt. Matchen slutade 1-1.

Efter matchen fick Zlatan Ibrahimovic frågan om det var nervositet som påverkat det svenska laget.

- Nej, det tror jag inte. Vi är profesionella så det ska inte påverka oss, sade han till SVT.

Sverige hade noll avslut på mål, utöver det som blev 1-1-målet.

Sveriges elva: Andreas Isaksson - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf, Martin Olsson - Sebastian Larsson, Oscar Lewicki, Kim Källström, Emil Forsberg - Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg

Irlands elva: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Brady - Whelan, Hendrick, McCarthy - Hoolahan - Long, Walters

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.