TV: Sverige rullade upp Finland - vackra mål av Quaison och Svensson

Sverige

Tobias Hysén, Robin Quaison och Anders Svensson gjorde målen när Sverige vann finalen i Kings Cup mot Finland med 3-0

Sverige tog ledningen mot Finland i den första halvleken efter ett längre anfall där bollen till sist nådde Ivo Pekalski utanför straffområdet. Han spelade ut den till en framstormande Erdin Demir till vänster.
Demir skickade in ett bra inlägg som Tobias Hysén knoppade in till 1-0.

I paus gjorde Sverige ett byte. Ut gick Daniel Majstorovic och in kom Pontus Jansson.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen byttes Robin Quaison och Viktor Prodell in och AIK:aren Quaison behövde bara fyra minuter innan han hittade ett skottläge centralt utanför straffområdet och avlossade ett hårt och lågt skott i målvaktens högra hörn.

Sverige gjorde ett antal byten under halvleken och en annan som blev inbytt var Christoffer Nyman. Han fick en djupledsboll i den 90:e minuten, löpte sig fri i straffområdet och passade i sidled till Anders Svensson som följt med hela anfallet. Han satte utan svårighet 3-0 som också blev slutresultatet.

Matchen avgjorde inte bara vilket lag som vann turneringen Kings Cup utan var också en inofficiell VM-final. Sverige var titelhållare sedan segern mot Nordkorea, något som förbundskapten Erik Hamrén gärna skämtade om efter den matchen. Nu behåller man titeln - åtminstone till Leo Messi och hans Argentina kommer till Stockholm om två veckor.
Publicerad 2013-01-26 kl 12:48