TV: Sverige tappade ledning mot Montenegro

Sverige

Sverige hade 1-0 mot Montenegro efter den drömstart som Zlatan Ibrahimovic givit laget i den tionde minuten. Men i den andra halvleken fick hemmalaget straff och kvitterade, vilket också blev slutresultatet.

Österrike vann sin match mot Ryssland tidigare under kvällen. Sverige fick bara en poäng med sig i den tuffa bortamatchen mot Montenegro på Gradski Stadion.

Matchen slutade 1-1 efter att Sverige tappat sin ledning i den andra halvleken.

Sverige hade 1-0  efter att Zlatan Ibrahimovic givit Sverige ledningen i den tionde minuten. Kim Källström skickade in ett inlägg i straffområdet som försvarare rensade via Erkan Zengin rakt till Ibrahimovic som petade in bollen i nät.

Bara minuten efter Zlatans 1-0 var Sverige nära att direkt tappa ledningen. Montenegro kom upp i ett anfall som avslutades av från nära håll, men Andreas Isaksson stod för en jätteräddning på mållinjen.

Zlatan var ypperst nära att öka på Sveriges ledning i den 28:e minuten. Anfallaren fick bollen snett bakåt inne i straffområdet men lutade kroppen för mycket, och bollen gick högt över.

Montenegro skapade sina farligheter först och främst genom sina hörnor.

Under pausen tvingades Mikael Lustig utgå på grund av känningar i baksida-lår. Oscar Wendt ersatte Celtic-försvaren.

Montenegro har inlett andra halvlek med en större anfallsvilja och pressar på framåt. Sverige har problem med att få i ordning något eget spel.

Erik Hamren valde i den 67:e minuten att ut Emil Forsberg och ta in Sebastian Larsson. Larsson som de senaste matcherna spelat defensiv mittfältare lär kommit in för att få ordning på det svenska spelet.

I den 68:e minuten tilldelades Albin Ekdal ett gult kort efter en tackling på Manchester Citys Stevan Jovetic.

Zlatan Ibrahimovic var återigen nära att öka på ledningen i matchens 72:a minuten. Denna gång på frispark med ett stenhårt skott rakt i stolproten.

I den 77:e minuten hade Sverige tur. Montenegro skickar in en frispark som Isaksson tvekar på, och en röd spelare får chansen från en meters håll att trycka in bollen. Men på något sätt stiger bollen över ribban, och lyckan är på Sveriges sida den gången.

Sveriges tur skulle dock slå tillbaka en studen senare då domaren dömde en tveksam straff till Montenegro. Oscar Wendt fällde ut ett ben som Stevan Jovetic ramlade lätt över. Anfallaren tog själv hand om straffen och placerade in 1-1.

Bara minuten efter målet serverades Albin Ekdal öppet mål av Zengin, men lyckades skicka bollen högt över mål. En grov miss som Serie A-mittfältaren kommer grubbla länge över.

Med fem minuter kvar valde Erik Hamren att byta in Isaac Kiese-Thelin som skulle få en nyckelroll i slutet av matchen. På tilläggstid gjorde Sverige mål, men domaren valde att döma bort målet efter Kiese-Thelin obstruerat en motståndare. Ett domslut som kan diskuteras.

Nu blev det inga fler mål i matchen utan Sverige åker hem från Montenegro med en poäng.

Sveriges startelva: Andreas Isaksson - Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson - Albin Ekdal, Kim Källström, Jimmy Durmaz - Emil Forsberg, Zlatan Ibrahimovic, Erkan Zengin.

Bänken: Kristoffer Nordfeldt, Johan Dahlin, Nabil Bahoui, Sebastian Larsson, Filip Helander, Pontus Jansson, Branimir Hrgota, Pontus Wernbloom, Oscar Wendt, John Guidetti, Alexander Kacaniklic, Isaac Kiese Thelin

Publicerad 2014-11-16 kl 10:09