TV: U21-landslagets drömstart på EM-kvalet - seger igen

U21-EM

UPPSALA. Sveriges U21-landslag fortsätter leverera i EM-kvalet. Under fredagen slog man Estland med 5-0 på hemmaplan.

Vinsten mot San Marino i premiären av EM-kvalet följde Sveriges U21-landslag upp med att besegra Estland med 5-0 på Studenternas IP i Uppsala.

Inför en fullsatt läktare (kapaciteten för dagen var 2200 åskådare) fick de blågula en drömstart på fredagens match. Gustav Engvall var på väg att glida igenom helt när han stoppades av den estniske mittbacken Madis Vihmann. Domare Vilhjalmur Thorarinsson från Island visade upp det röda kortet och Vihmann fick linka av planen redan i den åttonde minuten.

Två minuter senare nickade IFK Göteborgs anfallare Gustav Engvall in 1-0 och kort därefter nickade Vålerengas mittfältare Melker Hallberg in 2-0. Sverige öste på och Engvall rullade in sitt andra mål för kvällen i den 31:e minuten.

I den andra halvleken stannade matchen upp lite och det dröjde fram till den 81:e minuten innan inhopparen Ferhad Ayaz tryckte in 4-0 i öppet mål på en retur. Ayaz hann även med att göra 5-0 på tilläggstid.

Sverige vann med 5-0 och har nu tagit sex poäng av sex möjliga på de två inledande EM-kvalmatcherna. På tisdag väntar dock tuffare motstånd för Håkan Ericsons mannar. Betydligt tuffare. Då väntar stornationen Spanien på bortaplan. Upp till bevis då.

Sveriges startelva (4-3-3): Anton Cajtoft - Linus Wahlqvist, Victor Lindelöf Nilsson, Joakim Nilsson, Ludwig Augustinsson - Muamer Tankovic (Erdal Rakip 62), Alexander Fransson, Melker Hallberg - Kerim Mrabti (Ferhad Ayaz 77), Gustav Engvall (Gustaf Nilsson 71), Kristoffer Olsson.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovanför.

Publicerad 2015-10-09 kl 21:00