TV: Västerås nollade "Giffarna" - kliver upp i serieledning

3:38

Avbryt
Försök igen

Efter fyra raka matcher utan seger var Västerås på jakt efter en vinst.

Och visst blev det en trepoängare. Man besegrade Gif Sundsvall med 2-0 på hemmaplan.

Redan efter 15 minuters spel fick hemmalaget en straff. Daniel Ask petade med sig bollen i straffområdet efter ett väggspel och gick omkull i boxen.

Max Larsson lade upp bollen och skickade in 1-0 från elva meter.

Det var Västerås som skapade de flesta chanserna i den första halvleken och var på väg att utöka ledningen vid två tillfällen.

- Vi börjar ganska bra ändå, vi inleder bra, men sedan får de en straff och gör 1-0. De tar över sedan också. Vi måste minska bolltappen och göra det bättre. Vi måste värdera bättre, sade Sundsvalls Robert Lundström till Discovery+ i halvtid.

Västerås Daniel Ask konstaterade bland annat en sak från första 45.

- Vi dominerar matchbilden, sade han till Discovery+.

Den andra halvleken hann knappt börja innan ledningen utökades. Patric Åslund satte 2-0 - efter att ha prickat ribban i ett tidigare anfall.

I den 62:a minuten hade Västerås chansen att utöka. Jabir Abdihakim Ali nickade dock i stolpen.

Västerås leder nu superettan med två poäng ner till Utsikten som har spelat en match mindre. "Giffarna" ligger på tolfte plats.

- Det var ingen bra match, sade gästernas Paya Pichkah till Discovery+ efter slutsignal.

Desto gladare var VSK:s Simon Gefvert.

- Hela laget var här för att spela i dag, och då är det kul att spela.

Västerås: Fagerström - Douglas, Nsabiyumva, Strompf - Gefvert, Edlund, Ask, Larsson - Johansson, Ali, Åslund.

Gif Sundsvall: Jonsson - Lundström, Blomqvist, Oppong, Forsberg - Pichkah, Andersson - Bengtsson, Durmaz, Burman - Engblom