TV: Viktig poäng i EM-kvalet - Cibicki målade för U21

U21-EM

Sveriges U21-landslag tog en viktig poäng borta mot gruppettan Kroatien i EM-kvalet under torsdagen.
Pawel Cibicki, som nyligen valde spel i Sverige, gjorde det blågula målet i 1-1-matchen.
- Gruppen lever verkligen, säger förbundskapten Håkan Ericson till TV12.

Kroatien var nära att göra 1-0 redan efter några minuter. Ett långt inkast nickades precis under ribban, men Sveriges målvakt Tim Erlandsson räddade bollen till hörna. I den 18:e minuten sköt också kroaterna tätt utanför efter ett snyggt anfall.

Kort därefter serverades Muamer Tankovic ett friläge, men svensken bjöd på ett dåligt avslut rätt på Kroatiens målvakt.

- Såg mer ut som en hemåtpass än ett skott, säger TV12:s kommentator Jesper Hussfelt.

Efter lite mer än en halvtimmes spel snodde Pawel Cibicki bollen från en kroatisk försvarare och kom i friläge, men anfallarens näst sista touch ställde det till det och avslutet kom för nära inpå målvakten, som kunde täcka undan.

En bit in i den andra halvleken satte Sverige 1-0. Pa Konate öste på från sin vänsterkant, hamnade i friläge men fick bollen för långt ifrån sig och Kroatiens målvakt kom ut och räddadebollen. Men bara fram till Carlos Strandberg och därför fick keepern kasta sig igen för att peta undan bollen med foten. Då hamnade den hos Pawel Cibicki som stänkte upp bollen i nättaket.

Just Cibicki valde bort spel i Polens U21-landslag för Sverige inför den här samlingen.

Precis efter målet sköt Muamer Tankovic ett skott i ribban.

I den 77:e minuten var Kroatien ytterst nära att kvittera, men en kroatisk spelare lyckades nicka i ribban när han fick öppet mål från en meters håll. Kort därefter kom dock 1-1. Stipe Perica prickade in bollen i det bortre hörnet efter att ha blivit frispelad i straffområdet av ett instick.

Kroatien skapade en hel del farligheter under slutet av matchen, men Sverige lyckades hålla tätt. Drabbningen slutade 1-1.

I och med poängen har Sverige två poäng upp till just Kroatien, som leder gruppen. Kroatien har dock en match mer spelad. Tre matcher återstår för Håkan Ericsons mannar.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Kroatiens startelva: Livakovic - Bartolec, Caleta-Car, Benkovic, Milic - Pavicic, Rog - Vlasic, Coric, Krovinovic - Maric

Sveriges startelva: Tim Erlandsson - Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson (Franz Brorsson 74), Filip Dagerstål, Pa Konate - David Moberg Karlsson (Samuel Gustafson 62), Melker Hallberg, Kristoffer Olsson, Muamer Tanković (Adam Lundqvist 81) - Carlos Strandberg, Pawel Cibicki.

Publicerad 2016-09-01 kl 19:47