TV: Vinnande start på EM-kvalet - 3-0 till Sveriges U21

Sverige

Sveriges U21-landslag har börjat en ny EM-resa efter guldsuccén i somras.
Den första matchen på väg mot Polen 2017 slutade med en 3-0-seger mot San Marino.

Efter succén i U21-EM i somras så var det under torsdagskvällen dags att inleda ett nytt EM-kval. San Marino stod för motståndet i den första matchen i jakten på en plats till Polen 2017.

I den 4:e minuten skapade Sverige sin första chans när Muamer Tankovic med en vacker klack hittade fram till Kristoffer Olsson. Midtjylland-mittfältaren hade dock en snäv vinkel och målvakten kunde rädda.

Sverige fortsatte att dominera matchbilden och i den 22:a minuten skulle det ge utdelning när Kristoffer Olsson kyligt styrde in 1-0.

San Marino hängde med länge och det svenska laget hade svårt att få upp tempot i matchen. Men i den 70:e minuten kom så 2-0. Muamer Tankovic lämnades omarkerad i straffområdet och tackade för det med att nicka in bollen.

Tre minuter från slutet testade Kerim Mrabti skott från utanför straffområdet, via en försvarare letade bollen in sig vid stolproten.

Målet blev matchens sista. Sverige inledde EM-kvalet med en 3-0-vinst. Nästa EM-kvalmatch är den 9 oktober mot Estland. Dessförinnan ska U21-landslaget möta Polen i en landskamp på tisdag.

Publicerad 2015-09-03 kl 19:57