TV: Zengins kanon gav Sverige en poäng i Wien

Sverige

Sverige fick en mardrömsstart mot Österrike. David Alaba gjorde 1-0 på straff efter sju minuter, men bara fem minuter senare kvitterade Erkan Zengin med ett mäktigt skott. 1-1 gav en viktig poäng i EM-kvalets inledande match.

Zlatan Ibrahimvoic, Jimmy Durmaz och Erkan Zengin firar efter den sistnämndas 1-1-mål.

Zlatan sparkade igång matchen mot Österrike inför fanatiska hemmafans på Ernst Happel-stadion i Wien.

Efter fem minuter fick Österrike straff. David Alaba kom upp på vänsterkanten och slog ett inlägg som Sebastian Larsson stoppade med armen. Den österrikiska stjärnan tog själv hant om straffen och gjorde 1-0 för hemmalaget i den sjunde minuten.

Bara fem minuter senare var det utjämnat. Zlatan Ibrahimovic vann en hög boll i straffområdet och bollen gick till Erkan Zengin. Bollen studsade bort från mål men Zengin vände på en femöring och dundrade in bollen till 1-1. Målet var Zengins första i landslaget.

- En fantastiskt känsla, säger han i Kanal 5.

Bara minuter efter målet drog han till med ett nytt jätteskott. Den här gången var dock ribban i vägen.

21 minuter in i matchen fick Zlatan Ibrahimovic ett gult kort efter att ha gått in med dobbarna mot en österrikare.

I den 37:e minuten drog Janko till med ett vasst skott ur en position till vänster i straffområdet. Andreas Isaksson fick dock upp händerna och kunde boxa undan bollen.

Kort därefter slarvade Kim Källström och tappade boll på egen planhalva. Österrike fick ett kanonläge att återta ledningen men Isaksson fick på nytt agera räddande ängel.

I den andra halvlekens inledning fortsatte trycket och radade upp flera chanser. Janko fick ett jätteläge i den 54:e minuten när den svenska backlinjen missade att ställa offside och anfallaren fick stå helt fri och nicka. Men bollen gick utanför Isakssons mål.

En kvart fick slutet hade Sverige ett mycket fint frisparksläge strax utanför Österrikes straffområde. Zlatan Ibrahimovic klev fram, och slog en riktigt dålig frispark. Skottet blev löst och fastnade i muren.

I slutet av matchen saknades orken hos Österrike för att skapa några riktiga farligheter mot ett Sverige som var nöjda med en poäng.
- Det var en viktig poäng i dag, säger Zlatan i Kanal 5.

Publicerad 2014-09-08 kl 22:36