U21-landslaget krossade Gibraltar - fem olika målskyttar

U21-EM

U21-landslaget fick en drömstart i kvalet till EM 2025.
Under måndagen körde Sverige över Gibraltar med 5-0.

Svenska U21-landslaget inledde under måndagen kvalspelet till EM-slutspelet i Slovakien 2025. Sverige bortaspelade mot Gibraltar, och fick en fin start på matchen.

U21-landslaget tog i den 21:a minuten ledningen, då Noah Persson stod för ett fint förarbete till Tim Prica, som var kylig framför mål till 1-0. I andra halvlek var Sverige nära att utöka från straffpunkten, men i stället sköt Roony Bardghji över mål.

Men det skulle bli fler mål för svensk del, för i slutskedet höll sig Emin Hasic framme i straffområdet och utökade till 2-0, medan Yasin Ayari satte 3-0, Omar Faraj 4-0 och Jusef Erabi 5-0 till klar seger på Victoria Stadium.

Sverige har nu tre poäng och ställs härnäst mot Nordmakedonien den 8 september i kvalspelet. I gruppen är även Moldavien, Georgien och Nederländerna med.

Sveriges startelva: Dovin - Svensson, Tolinsson, Hasic - Lahdo, Ayari, Gigovic, Persson - Bardghji, Prica, Qasem.