Moberg Karlsson målskytt när Sparta Prag vann i ligapremiären

Tjeckien

David Moberg Karlsson och hans Sparta Prag fick under lördagen en fin start på ligaspelet.
Svensken blev målskytt samtidigt som laget vann med 3-2 hemma mot Sigma Olomouc.

Flera ligor hade ligapremiärer under lördagen, däribland den tjeckiska ligan. I Sparta Prag hittas förre Göteborg- och Norrköpingspelaren David Moberg Karlsson - och han fick en fin start på säsongen.

När Sparta Prag tog sig an Sigma Olmouc hemma på Generali Arena i Prag fick man en mardrömsöppning på säsongen. Redan efter tre minuter tog gästerna ledningen och gjorde 1-0 genom Krystof Danek.

Men sedan slog han till, Moberg Karlsson. På straff i den 12:e minuten kvitterade han och tog sitt lag tillbaka in i matchen innan Ladislav Krejci och Roman Hubnik gav Sparta Prag ledningen och sedan utökade den.

På tilläggstid lyckades gästerna göra ett reduceringsmål men hemmalaget höll ut, vann med 3-2 och plockade tre poäng.

Moberg Karlsson fick spela 74 minuter innan han sedan blev utbytt.

Publicerad 2021-07-24 kl 21:42