Hopf räddade Genclerbirligi med dubbla jätteräddningar

Süper Lig

Johannes Hopf ratades i Janne Anderssons VM-kvaltrupp i veckan. Men under söndagen visade målvakten framfötterna när han räddade 1-0 för sitt Genclerbirligi mot Rizespor med två kanonräddningar i slutskedet.

Johannes Hopf ratades till förmån för Robin Olsen, Kristoffer Nordfeldt och Karl-Johan Johnsson i Janne Anderssons trupp till VM-kvalet mot Vitryssland och landskampen mot Portugal i slutet på mars.

Genclerbirligi-målvakten fortsätter dock att imponera i den turkiska ligan. Under söndagen kom säsongens elfte nolla i ligan. Genclerbirligi vann med 1-0 efter Aydin Karabuluts mål i inledningen på den andra halvleken. Drygt tio minuter från slutet bjöd Johannes Hopf på två riktigt svettiga räddningar och höll hemmalaget kvar i överläge.

Först slog Recep Niyaz en fin frispark som svensken kastade sig på och lyckades styra undan. På den efterföljande hörnan kom Godfrey Oboabona upp bra och nickade hårt bollen mot mål, Hopf lyckades dock sprattla till och styra bollen upp i ribban innan han kunde plocka upp den.

Räddningarna gav Genclerbirligi segern. I hemmalaget spelade Abdul Khalili 88 minuter innan han byttes ut.