Aubameyang bäst sedan Gerd Müller när Dortmund vann

Bundesliga

Aubameyang slog till med två nya mål i Dortmunds 4-1-seger mot Stuttgart.
Anfallaren är förste man att göra 17 mål på 14 ligamatcher sedan Gerd Müller stod för 19 fullträffar på lika många matcher säsongen 76/77.

Borussia Dortmund har stått för en imponerande inledning på säsongen och lagets offensiv har sårat många försvar.

Den stora frontfiguren i BVB:s offensiva linje är Pierre-Emerick Aubameyang som i söndagens 4-1-seger mot Stuttgart slog till med två nya mål.

Efter drömöppningen där Gonzalo Castro redan i den tredje minuten försatte den gula väggen i extas ökade Aubameyang på till 2-0 i den 20:e minuten.

Sitt andra mål gjorde gabonesen på stopptid och anfallaren har nu gjort 17 mål på 14 matcher.

Senaste spelaren som lyckades med den bedriften var en viss Gerd Müller som efter 14 omgångar säsongen 76/77 hade prickat in 19 mål.

I och med segern har BVB åtta poäng upp till serieledande Bayern München.