Dortmund vann efter målfest - svenskduon föll tungt

Österrikiska Bundesliga

Efter 45 mållösa minuter borta mot nykomlingen Ingolstadt fick Dortmund rejäl utdelning i den andra halvleken. Hemmalagets norske målvakt Ørjan Håskjold Nyland fick plocka ut bollen ur målet fyra gånger.

Matthias Ginter, Marco Reus, Shinji Kagawa och Pierre-Emerick Aubameyang gjorde målen när Dortmund vann med 4-0 mot Ingdolstadt och gick upp i serieledning i Bundesliga.

- Jag är framförallt nöjd med lagets prestation. Jag hoppades i halvtid att vi skulle bli belönade för vårt fina spel, jag är stolt över att vi spelade bra fotboll i 90 minuter, säger tränaren Thomas Tuchel, som har fått en perfekt start på Dortmundbänken.

Borussia Mönchengladbach, med Oscar Wendt och Branimir Hrgota i laget, förlorade hemma mot Mainz. Christian Clemens avgjorde matchen med sitt 2-1 mål i den 79:e minuten.

Vänsterbacken Wendt spelade hela matchen och anfallaren Hrgota hoppade in i den 82:a minuten när laget jagade kvittering.

På Mainzbänken satt Pierre Bengtsson utan att få någon speltid.

Publicerad 2015-08-23 kl 19:10