Forsberg straffsumpare - och matchhjälte

Bundesliga

Emil Forsberg missade en straff grovt för Leipzig i den första halvleken mot Wolfsburg.
Men svensken tog revansch på sig själv och blev matchhjälte med ett vackert skott.

Nykomlingen RB Leipzig fortsätter att gå mycket bra i Bundesliga. Laget är alltjämnt obesegrat efter sju omgångar. Mot Wolfsburg under söndagen kom den fjärde segern. Svenske Emil Forsberg hade en huvudroll i matchen.

Svensken fick chansen från straffpunkten i den 17:e minuten efter en rejäl blunder av Wolfsburg-målvakten Koen Casteels.
Men Forsberg straff var inte alls bra. Skottet gick en bra bit utanför stolpen.

Revanschen skulle dock komma. I den 70:e minuten tog Forsberg emot bollen och vände upp. Svensken knorrade vackert in bollen vid den bortre stolpen fram till 1-0.

Målet blev det enda i matchen och Forsberg, som byttes ut i 87:e minuten, fick trots straffmissen bli matchvinnare. Svensken har på tre matcher från start gjort tre mål i årets Bundesliga.

RB Leipzig är trea i Bundesliga, bara två poäng efter Bayern München i topp. En riktig succéstart för nykomlingen.