Forsbergs formbesked: låg bakom tre mål i RB Leipzigs kross

Bundesliga

Emil Forsberg har hittat formen inför det stundande VM-kvalet.
I segern mot Greuther Fürth gjorde svensken mål och dubbla assist

Emil Forsberg.

RB Leipzig var storfavorit när man gästade tabelljumbon Greuther Fürth på söndagskvällen. Emil Forsberg fanns med från start, och redan efter fyra minuter kunde svensken bara se på när hemmalaget tog ledningen genom Jamie Leweling.

RB Leipzig stod dock för en rejäl uppryckning. André Silva kvitterade efter dryga kvarten, och kort därefter var det Emil Forsbergs tur att hitta nät. 30-åringen fick bollen utanför straffområdet och pricksköt in 2-1 vid bortre stolpen - ett mål som inte såg helt otagbart ut för svenske Andreas Linde i Fürth-målet.

Innan domaren blåste för halvtidsvilan hade RB Leipzig utökat ledningen till 4-1, men det stannade inte där. I andra halvlek såg nämligen Forsberg till att assistera Mohamed Simakan och Christopher Nkunku till varsitt mål vilket fastställde slutresultatet till 6-1.

- Vi spelade bra, även om vi hamnade i 1-0-underläge. Vi fick kvitteringen snabbt och fortsatte att hitta rätt lösningar med bollen och gjorde några fina mål, säger Emil Forsberg till RB Leipzigs Twitter-konto.

- Vi har utvecklat en bra form och det är roligt att vara ute på planen och spela med grabbarna. Vi spelar bra fotboll och det ger oss självförtroende, speciellt för de tuffa matcherna vi har framför oss.

Tungt för Andreas Linde och Branimir Hrgotas Greuther Fürth, som är på väg att åka ur Bundesliga. För RB Leipzigs del innebär segern att man nu går upp på fjärdeplats i tabellen.