Hamburg-Hannover avbröts

Bundesliga 2

Mötet mellan Hamburger SV och Hannover 96 i 2. Bundesliga avbröts tidigt i den andra halvleken.
Anledningen var en banderoll på på läktarplats.

Martin Kind.

Efter en kvart in i matchens andra akt mellan Hamburger SV och Hannover 96 valde domaren Sören Storks att kalla av lagen planen och matchen i Hamburg avbröts

Upprinnelsen till beslutet var en banderoll på läktarplats, rapporterar Frankfurter Rundschau. Enligt tidningen hölls en banderoll upp och den föreställade Hannover-vd:n Martin Kind som en måltavla. I samband med tumultet vädrade supportrar sitt missnöje.

Uppehållet varade i ungefär 30 minuter innan matchen återupptogs, med 59.10 på klockan, och ställningen var då 3-2 till Hannover. Värt att notera är att svensk-bosniern Dennis Hadzikadunic svarat för ett av HSV:s mål. I Hannover satt svensk-tysken Kolja Oudenne på bänken.

Matchen slutade 4-3 till Hannover efter dramatik i slutminuterna. Robert Glatzel gjorde kvitterade för HSV i den 86:e minuten, men i den åttonde tilläggsminuten satte Sebastian Ernst dit det avgörande målet för gästerna på Volkparkstadion. I slutet av matchen blev även Dennis Hadzikadunic utvisad, precis som lagkamraten Laszlo Benes.

HSV är tvåa i 2. Bundesliga, Hannover parkerar på femte plats.

Publicerad 2024-02-09 kl 20:29