- Välförtjänt, säger Thomas Tuchel till Sky.

Ligatiteln såg ut att glida utom räckhåll. Då fick Bayern München avkastning för sin miljardinvestering från i somras.

Men vi tar det från början.

Den tyska jätten var först och främst piskat att vinna lördagens toppmöte med RB Leipzig för att inte tappa mark på serieledaren Bayer Leverkusen. Och det började bra.

Harry Kane blev turligt framspelad i straffområdet och placerade distinkt in sin 26:e fullträff i Bundesliga för säsongen. Men det såg länge inte ut att räcka.

Benjamin Šeško kvitterade nämligen för gästerna en kvart senare och 1-1 stod sig in på tilläggstid.

Men då klev han fram: Harry Kane. Forwarden var påpasslig framför mål när han tryckte dit 2-1 i 91:a minuten - vilket blev slutreslutatet. En seger som innebär att Bayern nu "bara" har åtta poäng upp till Bayer Leverkusen i topp efter 23 spelade matcher.

En viktig seger, alltså. För annars hade det skiljt tio poäng mellan lagen och då hade Xabi Alonso och hans mannar - som har gått obesegrade i 33 raka matcher - behövt stå för ett rejält tapp under säsongsavslutningen för att Bayern skulle lyckas försvara sin ligatitel.

Nu ser det helt plötsligt lite ljusare ut. Kane? Han har nu gjort 31 mål på 31 tävlingsmatcher i år.

Avgående huvudtränare Thomas Tuchel:

- Vi spelade väldigt bra i första halvlek men kunde inte ta ledningen. Andra halvlek var något komplicerad, säger han till Sky.

- Vi gjorde första målet när Leipzig var på uppgång. Vi reagerade bra efter deras kvittering. Allt som allt var det en välförtjänt seger. Dagens seger kommer att göra gott för spelarna. Det är bra för alla i klubben.

Bayern München har vunnit Bundesliga elva år i rad.