Krisen djupnar för Ekdals Hamburg - klar förlust i svenskmötet

Bundesliga

Albin Ekdals Hamburg har det riktigt tufft i Bundesliga.
I kväll åkte man på sin femte ligaförlust för hösten i mötet med Branimir Hrgotas Eintracht Frankfurt.

Både Albin Ekdal och Branimir Hrgota fanns med från start för sina respektive lag på Volksparkstadion i Hamburg. Ekdal fick fortsatt förtroende som mittback efter sin insats i 0-0-mötet med Mönchengladbach senast, medan Hrgota spelade som ensam anfallare i Frankfurt.

I den 35:e minuten föll matchens första mål, när Lewis Holtby oturligt styrde in ett inspel i eget mål.

Inte blev det bättre för HSV när Dennis Diekmeier fick sitt andra gula kort efter en knapp timmes spel och blev utvisad.

Strax därefter ökade Shani Tarashaj på till 2-0, och i minut 69 satte Haris Seferovic 3-0.

Fem minuter senare byttes Hrgota ut för Frankfurt, mållös.

Matchen slutade med en 3-0-seger för Frankfurt, som nu är uppe på fjärde plats efter åtta omgångar, med en match mer spelad än de flesta andra lag. Hamburg, å sin sida, ligger kvar på nedflyttningsplats med endast två poäng på de åtta första omgångarna. "Rödbyxorna" har dessutom seriens sämsta målskillnad, med 15 insläppta mål och endast två gjorda framåt.