Leipzig med i toppstriden - Forsberg stor hjälte

Bundesliga

Emil Forsberg blev både målskytt och framspelare i Leipzig segermöte med Mainz. Vinsten innebär att laget går upp på samma poäng som Bayern München i Bundesliga-toppen.

Leipzig inledde målskyttet redan i den tredje minuten. Timo Werner fick bollen serverad av Emil Forsberg och dundrade in 1-0 bakom Mainz-målvakten.

Efter dryga tjugo minuter var det ombytta roller. Forsberg ställdes fri av Werner och satte kyligt 2-0.

Den svenske mittfältaren låg även bakom 3-0 då Werner överlistade Jonas Lossl och kunde göra sitt andra mål.

Mainz reducerade till 1-3 genom Stefan Bell men det hjälpte föga. Leipzig höll undan och går därmed upp på samma poäng som Bayern München, dock med sämre målskillnad.