Lewandowski och Müller tvåmålsskyttar i kross mot Dortmund

Bundesliga

Bayern München fortsätter att se ostoppbara ut i Bundesliga. I toppmötet med Dortmund körde man över motståndet med 5-1.

Bayern München hade sju raka vinster och målskillnaden 23-3 inför mötet med toppkonkurrenten Borussia Dortmund. Nu kan det läsas som åtta raka vinster och 28-4 i målskillnad. Toppmötet blev nämligen en ensidig historia.

Det var Thomas Müller som skulle öppna målskyttet på Allianz Arena när han i den 26:e minuten lyfte bollen runt den utrusande Dortmund-målvakten Roman Burki och placerade in bollen mellan två backar och in i det öppna målet.

Tio minuter senare dubblade Muller sin målskörd när han säkert satte 2-0 från straffpunkten. Men Dortmund tänkte inte låta sig räknas ut, direkt efter straffmålet stack Pierre-Emerick Aubameyang upp och satte reduceringen.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Bayern utökade sin ledning. Robert Lewandowski tog emot en långboll, petade bollen förbi Burki, och dunkade in bollen från nära håll. I den 58:e minuten fortsatte målsprutan Lewandowski att leverera. Med ett säkert avslut satte anfallaren sitt andra mål för kvällen.

Det glödheta ledarlaget fortsatte sedan sin målfest. Mario Götze snappade upp bollen och sköt in 5-1 i det ena hörnet.

Bayern München har nu åtta raka segrar i Bundesliga och går som tåget.

Publicerad 2015-10-04 kl 19:30