Petad i CL-mötet - fyramålsskytt mot Hamburg

Bundesliga

Han fanns inte med i Dortmunds Champions League-möte med Sporting. Men under lördagen var Pierre-Emerick Aubameyang tillbaka på planen - och blev fyramålsskytt mot Hamburg.

Borussia Dortmund drabbades bara timmar innan matchen mot Sporting Lissabon av en intern stridighet.

Lagets store anfallsstjärna Pierre-Emerick Aubameyang petades bara timmar innan avspark - trots att han stod uppskriven i truppen som startspelare.

Enligt sportchefen Hans-Joachim Watzke hade beslutet tagits av tränaren Thomas Tuchel. Klubben kommunicerade att 27-åringen stängdes av till och med torsdagen på grund av "interna skäl".

Under lördagen var Aubameyang tillbaka i startelvan i mötet med Hamburg och han tackade verkligen för förtroendet. Ett äkta hattrick i första halvlek följdes upp av ett fjärde mål i den andra halvleken i en match som slutade med Dortmund-seger 5-2.

Albin Ekdal fick hoppa in i den 81:e minuten för Hamburg. Svensken har haft skadebekymmer och inledde därför på bänken.