Under söndagen föll laget med 1-2 mot Paderborn.
Ett resultat som gör att den klassiska svenskklubben trillar ur 2. Bundesliga.

I slutet av 90- och början av 00-talet fick många svenskar upp ögonen för Hansa Rostock. Detta efter att flertalet svenskar, däribland Marcus Lantz, Andreas Jakobsson och Rade Prica, representerat klubben i Bundesliga.

Men dagarna då Hansa Rostock var en konstant i den tyska högstaligan är förbi och klubben har under de senaste åren harvat i den tyska andra- och tredjeligan. Men 2021 tog man klivet upp i 2. Bundesliga och då blåste det positiva vindar på nytt.

Men årets säsong har utvecklat sig till en pärs och inför söndagens avslutande match mot Paderborn stod det klart att laget var tvunget att ta fler poäng än Wehen Wiesbaden för att ta sig upp på den negativa kvalplatsen.

Det började också bra för Hansa Rostock och i upptakten av den andra halvleken kunde den tidigare Kalmar FF-spelaren Nils Fröling pricka in ledningsmålet för hemmalaget.

I detta läget var Hansa Rostock uppe på kvalplatsen eftersom Wehen Wiesbaden "bara" hade 1-1 mot St. Pauli - men det skulle vända på nytt.

Wehen Wiesbaden lyckades förvisso inte göra jobbet i sin match och föll med 1-2. Detta innebar att en seger skulle räcka för Hansa Rostocks del.

Men efter Frölings ledningsmål kunde Paderborn kvittera med knappt 20 minuter kvar av matchen och i den 87:e matchminuten kunde också Paderborn fullborda vändningen när man prickade dit 2-1-målet.

Efter den fullbordade vändningen lyckades Hansa Rostock aldrig skapa någon riktig nerv i matchen och slutresultatet skrevs till just 2-1 i Paderborns favör. Detta innebär att Hansa Rostock trillar ut 2. Bundesliga på nytt.

Rubrikerna från matchen blev ännu mörkare när missnöjda Hansa Rostock-anhängare avfyrade flertalet pyrotekniska pjäser i matchens slutskede. Detta gjorde att matchen pausades i cirka 20 minuter innan den till sist kunde slutföras.

I dagens trupp finns svenskarna Nils Fröling, Marko Johansson och Svante Ingelsson.