Robben briljerade i Bayern-seger

Tyskland

Bayern München var nära att tappa en 2-0-ledning hemma mot Köln.
Men Manuel Neuer räddade Bundesliga-ledarna som till slut vann komfortabelt med 4-1.

Bayern München fick en drömstart hemma på Allianz Arena i mötet med Köln. I den 3:e minuten hittade Arjen Robbens hörna Bastian Schweinsteigers panna och tysken kunde nicka in bollen. I den 10:e minuten skulle ledningen dubblas när Franck Ribery vandrade in från vänsterkanten och satt 2-0 lågt i det vänstra hörnet.

Serieledarna såg ut att gå till paus med en säker ledning men precis före halvtidsvisslan reducerade Anthony Ujah med en nick och skapade lite nerv inför den andra halvleken.

I den 57:e minuten fick Ujah ett superläge att kvittera men han fint placerade volley räddades mycket starkt av Manuel Neuer. I anfallet efter stod den tyske målvakten på nytt för en mycket bra räddning, den här gången på inbytte Marcel Risses fina skott.

Men istället för en kvittering skulle Bayern München utöka sin ledning i den 67:e minuten. Arjen Robben, som knappast är någon nickspecialist, mötte ett inlägg med pannan och hittade det bortre hörnet.

Holländaren skulle sedan chippa fram bollen till Robert Lewandowski som från nära håll kunde brösta in bollen till 4-1.

Ett mål och två assist blev Robbens facit när Bayern vann med 4-1. Storklubben leder nu Bundesliga med elva poäng, dock med en match mer spelad än tvåan Wolfsburg.

Publicerad 2015-02-27 kl 22:22