Tyskland

Pierre Bengtsson gjorde debut för Mainz i dag.
Resultatet: en storseger, en hållen nolla - och en assist.

Pierre Bengtsson.

Det blev succé för Pierre Bengtsson i debuten för Mainz. 26-åringen fick starta på vänsterbacken och spelade hela matchen i storsegern hemma mot Paderborn.

Dessutom gjorde den förre FC Köpenhamn- och AIK-försvararen sin första Bundesliga-poäng, då han slog hörnan som Sami Allagui nickade in och gjorde 4-0 på.

Samtidigt imponerade Branimir Hrgota i Stuttgart. Borussia Mönchengladbachs 22-åring fick chansen från start bredvid Max Kruse i anfallet och skulle spela en avgörande roll i 1-0-vinsten. I en omställning i den 70:e minuten tog svensken emot bollen ute till vänster, vände snyggt in och levererade en perfekt pass för Patrick Hermann - som tryckte in det matchvinnande målet. Hrogta byttes sedan ut i 87:e minuten.

Oscar Wendt spelade hela matchen för Mönchengladbach och höll nollan.

Publicerad 2015-01-31 kl 18:47