Tappade ledningen i 85:e - Dortmund kvar på kvalplats

Tyskland

Dortmund är kvar på kvalplats i bundesligafotbollen efter 2—2 hemma mot Wolfsburg.

Dortmund, som ju spelat sig fram till åttondelsfinal i Champions League, har förtvivlat svårt att få till det i ligan och ligger kvar på kvalplats inför den sista omgången före juluppehållet.

I en öppen match tog Dortmund ledningen tidigt genom Pierre-Emerick Aubameyang efter en målvaktstabbe av Diego Benaglio. Kevin De Bruyne replikerade på hörna i 29:e minuten. Ciro Immobile sköt snyggt in 2—1 i 76:e minuten, men fick inte se sitt mål ge segern. Brasilianaren Naldo fick ohotad gå upp och nicka in 2—2 på hörna i 85:e minuten. I toppen fick suveräna Bayern München se sin ledning bli 11 poäng efter 16 omgångar.

Bakom Wolfsburg närmade sig Leverkusen och Mönchengladbach. Lagen är fyra poäng efter sedan Stefan Kiessling gjort matchens enda mål i Leverkusens bortamatch mot Hoffenheim och de svenska landslagsspelarna Oscar Wendt och Branimir Hrgota bidragit med varsitt mål i Mönchengladbachs storseger med 4—1 mot Werder Bremen.

Frankfurt och Hertha Berlin bjöd på dagens målfest, 4—4. Alexander Meiers två sena mål räddade oavgjort för Hertha.

Schalke bortaslog Paderborn med 2—1.

Publicerad 2014-12-17 kl 23:19