TV: Italien närmast seger - men Portugal fick viktig poäng

U21-EM

Det kryllade av chanser i U21-EM-mötet mellan Italien och Portugal.
Men effektiviteten saknades och det slutade mållöst. Italienskt slutspel är nu avlägset.

Efter Sveriges förlust mot England var mötet mellan Italien och Portugal mycket viktigt för fortsättningen.

I den första halvleken saknades det inte chanser åt något håll. Redan efter tio sekunder var Italien nära och det var ett revanschsuget italienskt lag efter förlusten mot Sverige. Men även Portugal hotade vid flera tillfällen men skärpan i avsluten fanns inte riktigt där i den första halvleken och 0-0 stod sig in till paus.

Direkt i inledningen av andra halvlek skapade Italien en ny vass chans, men ribban räddade Portugal den gången efter Belottis nick.

Trots att chanserna fortsatte att komma så blev det mållöst. För Italien så betyder det att det blir mycket svårt att nå slutspel. Seger krävs mot England samtidigt som Portugal slår Sverige.

Portugal står på fyra poäng inför sista matchen och kryss räcker mot Sverige för att avancera.

För Sveriges del så har de fortfarande ödet i egna händer. Vinner de mot Portugal är saken klar, och de kan även klara det via oavgjort om Italien vinner mot England.

Publicerad 2015-06-21 kl 22:38